Vívó világbajnokság

2023.07.31. 15:38

Mindenki Battai Sugárékat akarta legyőzni

A DEAC remek vívója úgy véli, hogy újra a csapategység repítette a magyar válogatottat a világ tetejére.

Haon.hu

Battai Sugár Katinka | Forrás: MTI/Illyés Tibor

Fényesen csillogott a magyar kard a milánói világbajnokságon, mivel a férfi és a női csapatunk is aranyérmet szerzett. A hölgyek címvédőként indulhattak, ugyanis tavaly Kairóban szintén a dobogó legmagasabb fokára állhattak. A 2022-es és a 2023-as elsőségből egyaránt kivette a részét a DEAC kiválósága, Battai Sugár Katinka, aki boldogan tekintett vissza a vb-re – írja a deac.hu, amely interjút készített a kiváló sportolóval.

Nem sokkal a vasárnapi döntő után azt mondtad, még ízlelgetned kell, hogy kétszeres világbajnok vagy. Sikerült már “megbarátkoznod” ezzel a ténnyel?

Még mindig nem tudtam feldolgozni, hogy mit vittünk véghez, ez egészen elképesztő! Titkon reménykedtünk benne, hogy megvédhetjük a címünket, ám akkor is elégedettek lettünk volna, ha a négybe kerülés összejön. Az egyéni senkinek sem sikerült valami jól, ekkor tudtam, több van bennünk, és bíztam benne, hogy ez kijön a csapatversenyen. A lengyelek ellen magabiztos voltam, aztán a negyeddöntőben és az elődöntőben kicsit görcsössé váltam, szerencsére a fináléban újra kiegyensúlyozottan vívtam. Rengeteg gratuláló üzenetet kaptam, néhányra már válaszoltam, de ezúton szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a kedves szavakért.

Aki csak az eredményeket látja, azt gondolhatja, hogy sima út vezetett a címvédésig. Te hogy élted meg ezt a hétvégét?

Valóban a “legszorosabb” győzelmünk a Dél-Korea és a Lengyelország elleni 45:39 volt, ettől függetlenül keményen meg kellett dolgoznunk az elsőségért. Az utolsó asszókat nehéz kívülről figyelni, szerencsére Pusztai Liza minden esetben elbírta a terhet. Kairóban kicsit az esélytelenek nyugalmával állhattunk rajthoz, ám idén mindenki minket akart legyőzni. A rengeteg munka, amit elvégeztünk, ismét meghozta a gyümölcsét.

Kívülről úgy tűnik, nagyon egységes a Battai Sugár Katinka, Márton Anna, Pusztai Liza és Szűcs Luca alkotta magyar női kardválogatott. Ez mennyire számít döntő faktornak?

Egyértelmű, hogy ez az egyik legnagyobb erősségünk. Az évek alatt teljesen összecsiszolódtunk, nem csupán csapattársak, hanem barátok vagyunk. Örülünk, hogy Márton Anna is szerepelhetett –, akinek a térde továbbra sincs tökéletes állapotban – a döntőben megmutatta, mekkora klasszisa a sportágnak.

Nem mellékes, hogy az elsőséggel hatalmas lépést tettetek a párizsi olimpia felé.

Jó helyen állunk a ranglistán, a következő világkupákon nagyobb teher nélkül állhatunk a pástra, de ez nem azt jelenti, hogy nem vennénk komolyan a versenyeket, mivel meg akarjuk őrizni előkelő pozíciónkat.

Mi lesz a programod az elkövetkező hetekben?

Kimerítő szezont zártunk le, jól fog jönni a pihenés, hamarosan elutazok nyaralni a családommal. A tervek szerint szeptemberben fogok újra edzésbe állni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában