Lövészet

2023.07.01. 08:10

Hajdúsági sikerek a sziluettlövők Európa-bajnokságán

Vágner Lara és Szilágyi Sándor

Forrás: Püspökladányi Lövészklub

A Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség rendezésében, a Jászberényi Honfoglalás Lövészklub lőtere adott otthont a XXII. AETSM Sziluett Európa-bajnokságnak június 20 és 30 között. Európa 8 országának legjobb lövészei mérték össze tudásukat kis és nagy kaliberű fegyvereikkel, a különböző távolságra kihelyezett fém célokra – tudatta közleményben a Püspökladányi Lövészklub.

Hajdú-Bihart két sportlövő képviselte, Vágner Lara, a Bihari Lövészklub 17 éves ifjúsági korú versenyzője, valamint felkészítője, Szilágyi Sándor, a Püspökladányi Lövészklub sportolója.

A 10 napig tartó versenysorozat végén a junior mezőnyben Vágner Lara 5 különböző egyéni versenyszámban állhatott a dobogó tetejére. Tehetségét megcsillogtatta a felnőtt mezőnyben is, mivel a nyílt irányzékú kiskaliberű sziluett puska versenyszámban, az országos csúcs beállításával bronzérmet szerzett. Ennek a kimagasló eredménynek is köszönhetően a magyar csapat aranyéremmel a nyakában ünnepelhetett.

A csapat tagjai: Vágner Lara Bihari LK, dr. Gombos László Üllői LK, Szilágyi Sándor Püspökladányi LK.

Püspökladányi Lövészklub
Forrás: Püspökladányi Lövészklub

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában