Kézilabda

2023.07.06. 10:22

Csernyánszki Liliána: Szeretnénk megnyerni az Európa-bajnokságot

A magyar válogatott csoportjában olyan ellenfelekkel csap össze, mint Franciaország, Szerbia és Norvégia.

Forrás: DVSC Kézilabda Akadémia-archív

Négy debreceni akadémista is elutazott a július 6-16 között romániai U19-es Európa-bajnokságra. Szilágyi Zoltán szövetségi edző csapata Franciaországgal, Szerbiával és Norvégiával mérkőzik meg a C csoportban – írta a dvsckezilabdaakademia.hu 

Június 11-én, Balatonbogláron találkozott a juniorválogatott keret és kezdte meg a felkészülést a romániai U19-es Európa-bajnokságra Szilágyi Zoltán szövetségi edző és segítője, Kudor Kitti vezetésével, a szakmai stáb tagja még a szintén debreceni Kazsimér Attila masszőr is. A DVSC Kézilabda Akadémia négy játékosa, Csernyánszki Liliána, Kostyó Panni, Makó Zoé és Panyi Anna is elutazott a csapattal Romániába, az Eb helyszínére. A kontinensbajnokságon a magyar válogatott erős csoportba került, sorrendben Franciaország, Szerbia és Norvégia lesznek a mieink ellenfelei a „C” jelű kvartettben. Négy csapatból kettő jut tovább a középdöntőbe, ahol a D csoport (Észak-Macedónia, Csehország, Dánia és Montenegró) első és második helyezettjével küzdenek meg. A középdöntős csoportokból két-két együttes jut az elődöntőbe. 

– Nem tudjuk pontosan hogy mire számíthatunk, vannak csapatok akikkel tavaly is játszottunk, ám azóta mindenki fejlődött – osztotta meg gondolatait Csernyánszki Liliána. – A végső célunk, hogy megnyerjük az Európa-bajnokságot, ehhez azonban nehéz út vezet, rögtön a csoportban erős ellenfeleink lesznek. Nagyon várom a kontinensviadalt, sokat készültünk rá – mondta. 

HAON

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában