Labdarúgás

2023.07.10. 12:51

Szemmel látható volt a fejlődés

A DEAC U15-ös labdarúgócsapatának vezetőedzője visszatekintőjében kiemelte, büszke tanítványaira, akikkel öröm volt dolgozni.

Dobos Attila csapata kiválóan teljesített

Forrás: deac.hu

Már az őszi szezonban is jól teljesítettek Dobos Attila legényei, akik az 5. helyről várhatták a tavaszi folytatást. A második körben pedig túlszárnyalták az első etapot és a bajnok UTE mögött két pontnyira a 2. helyen zárták a bajnokságot – olvasható a klub honlapján, melynek a tréner értékelte is az idényt.

Kihozták magukból a maximumot

– Bő kerettel vágtunk neki a szezonnak, nagy volt a merítési lehetőség. Elődeim jó csapatot hoztak össze, nekem már csak annyi volt a dolgom, hogy finomítsam a játékot, megtaláljam, ki mely poszton teljesít a legjobban. A bajnoki rajt előtt nem fogalmaztunk meg konkrét célt, az volt az elsődleges szempont, hogy a gyerekek minden téren fejlődjenek. Szerencsére jöttek az eredmények, így abban reménykedtem, a végére odaérhetünk a dobogóra, akár az első helyre is. Egy jól sikerült téli felkészülés után – mely időszakban akadémiai csapatokkal játszottunk edzőmérkőzéseket – vágtunk neki a tavaszi szezonnak. 

Egy hatmeccses veretlenségi sorozattal indítottunk, döntetlenre végeztünk az Újpesttel, mely eredményeknek köszönhetően felléptünk a dobogóra. Az utolsó hét fordulóban csak öt pontot hullajtottunk, legyőztük riválisunkat a Szolnokot, végül a 2. helyen zártuk a bajnokságot. A sikerből mindenki kivette a részét, akik pályára léptek kihozták magukból a maximumot, a srácok meccsről-meccsre jó teljesítményt nyújtottak.

Az eredményesség mellett a fiúk egyénileg és csapatként is nagyot léptek előre, szemmel látható volt a fejlődés. Büszke vagyok tanítványaimra, öröm volt velük dolgozni. Köszönöm a srácok egész éves munkáját, kollégám, Urbin Péter segítségét, a szülők, illetve családom támogatását – értékelte röviden a 2022/23-as bajnoki évet Dobos Attila.

A DEAC U15-ös csapata 19-2-5-ös mérleggel, 69-20-as gólaránnyal, 59 pontot gyűjtve a második helyen zárta a bajnokságot. A csapat legeredményesebb játékosa Sámi Balázs, aki 13 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában