Labdarúgás

2023.07.05. 15:30

A strandon sem vallottak szégyent a DEAC női labdarúgói

A III. Hajdúdorogi Amatőr Strandfoci-tornán lépett pályára a DEAC U14-16-os vegyes csapata.

A DEAC fiataljai strandfociban is helytálltak

Forrás: deac.hu

A Hajdúdorogi Strandfürdőbe látogattak Harcsa Csaba tanítványai múlt szombaton, a debreceni hölgyek a strandfociban próbálták ki magukat és mérték össze erejüket a Balmazújvárosi FC és a Sinter-Ladies csapataival. Nem csak a pálya homokos talaja nehezítette a feladatot, hanem az ellenfelek életkora is, ugyanis a riválisok kerete felnőtt és U19-es játékosokból tevődött össze – írják a klubhonlapon.

Próbáltak alkalmazkodni a körülményekhez

A nyitómeccsen a Sinter-Ladies gárdájával csaptak össze a DEAC-os lányok, a rivális gárdában 20-23 évesek kergették a labdát. Hiába a nagy korkülönbség és az ellenfél fölénye, a Harcsa-tanítványok állták a sarat, sőt egy szépen felépített támadás végén a vezetést is megszerezték. A rivális végül csak átjuttatta a labdát a gólvonalon, így döntetlennel zárult a találkozó. A Balmazújvárost viszont könnyedén legyőzték a cívisvárosiak, akik a döntőben ismét összecsaptak az újvárosi hölgykoszorúval.

Bár a DEAC végig kézben tartotta a meccset, kétszer is bevette az ellenfél kapuját, de a Balmaz is két gólt jegyzett. Következett a büntetőpárbaj, melyben a Balmazújváros bizonyult jobbnak, háromból kettőt értékesített, míg a mieink csak egyet. A Debrecen így ezüstérmesként zárta a tornát, illetve Tóth Boglárka átvehette a legjobb kapusnak járó elismerést.

– Ismét egy furcsa tornán vagyunk túl, ugyanis olyan csapatokkal találkoztunk, mely gárdák keretében U19-es és felnőtt játékosok szerepeltek. Emellett a pálya talaja is szokatlan volt számunkra, hiszen homokban még nem játszottunk. 

Próbáltunk alkalmazkodni a körülményekhez, ám érthető módon mindaz, amit edzéseken gyakoroltunk, ezen a talajon nem működött, nem úgy jöttek a lehetőségek, mint normál pályán, de kihoztuk magunkból a legjobbat.

Külön öröm számomra, hogy csapatomból került ki a torna legjobb kapusa – Tóth Boglárka – aki elmondása szerint, utoljára óvodás korba állt a gólvonalra. Úgy gondolom, ez a torna kiváló alkalom volt arra, hogy ebbe a sportba is betekintést nyerjünk. A lányok homokon is helytálltak, büszke vagyok rájuk – fogalmazott Harcsa Csaba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában