Díjugratás

2023.07.02. 13:17

A DEAC lovasai nem számítottak az elismerésre

Ifjabb Szabó Gábor úgy véli, sportáguk sokat lépett előre az utóbbi években.

A DEAC lovasai boldogan vették át az elismerést

Egy nagy közös összejövetellel zárta az elmúlt szezont szerda este a Debreceni Egyetem Atlétikai Club a Hallban. Az egyetemi és városvezetők mellett természetesen a szakosztályok irányítói, edzői, valamint sportolói is együtt ünnepeltek. Az eseményen díjakkal ismerték el a legjobbakat, az év feltörekvő sportága a lovaglás lett. 

Ez a szakosztály 2021 decemberétől működik a DEAC égisze alatt, és az ország egyik legjobb díjugratóját, ifjabb Szabó Gábort is a soraiban tudhatja. – Abszolút meglepett minket az elismerés, nem számítottunk rá. Örülök, hogy jelen tudtunk lenni az évzárón, és személyesen vehettük át a díjat – fogalmazott Gábor, aki szerint egyre népszerűbb a sportáguk hazánkban, akár a tíz-húsz évvel ezelőtti viszonyokhoz képest is óriásit fejlődött, amihez hozzájárul, hogy a kormány is nagyban támogatja a lovassportot. 

– A szövetség célja, hogy harminc év után ismét legyen lovasunk az olimpián, erre hajtok én is, mint a magyar válogatott tagja – tudtuk meg. 

Büszkék tanítványukra

Ifj. Szabó Gábornak múlt hétvégén Szilvásváradon sikerült megnyernie egy Grand Prix-fordulót a saját lovával, az idei célja pedig, hogy Milánóban ott legyen az Európa-bajnokságon. A debreceniek kiváló díjugratója szülei révén ismerkedett meg ezzel a különleges sportággal, édesapja is versenyző volt.

Gábor úgy véli, a lovaglás abból a szempontból is érdekes, mert sokáig űzhető, az utolsó olimpiai bajnokunk 58 éves volt, mikor nyert, szerinte benne is van még jó pár év. A feleségével közösen üzemeltetnek egy lovardát, ahol fiatalokat oktatnak, Fábián Johanna is a tanítványuk, akire nagyon büszkék.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában