Atlétika

2023.07.20. 21:51

Bronzérmes lett Kozák Luca Besztercebányán

A debreceni gátfutó századra ugyanannyit futott, mint az ezüstérmes.

Haon.hu

Kozák Luca

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Lesti Diana, Takács Boglárka és Gyurátz Réka ezüst-, míg Varga Donát és Kozák Luca bronzérmet nyert a kontinentális sorozat Besztercebányán rendezett  ezüst kategóriájú atlétikai viadalán, számolt be az MTI.

Távolugrásban Lesti 642 centiméteres teljesítménnyel Pauline Hondema mögött lett második, aki centiméterre pontosan ugyanakkorát ugrott, de a holland riválisnak egy centivel nagyobb volt a második legjobb ugrása (640-639), így végül övé lett az aranyérem.

A múlt héten két U23-as Európa-bajnoki ezüstérmet bezsebelő Takács Boglárka öt századdal maradt el eddigi legjobb eredményétől, 11.19 másodperces idejével pedig csak az olimpiai ezüstérmes jamaicai Shashalee Forbestól (11.10) maradt el női 100 méteren.

Gyurátz Réka szintén második helyen végzett az utolsó sorozatban elért 69,20 méteres dobásával a kalapácsvetés női versenyében, a Dobó SE olimpikonját mindössze a háromszoros olimpiai bajnok lengyel Anita Wlodarczyk előzte meg (74,81). A férfiaknál Varga Donát 72,62 méteres teljesítményével a dobogó alsó fokára állhatott fel a férfiaknál, míg a győzelmet az ukrán Mihajlo Kohan (78,62) szerezte meg.

Kozák Luca, a női 100 méteres gátfutás országos csúcstartója 12.82 másodperccel harmadik helyen ért célba, de hajszálon múlt a második hely, mivel a szlovák Viktória Forsterrel századra pontosan egyszerre haladtak át a célvonalon. A versenyszámot az amerikai Amber Hughes nyerte 12.68-cal.

Az idei atlétikai ob-n első felnőtt bajnoki címét begyűjtő Herczeg György 74,52 méteres dobásával negyedik helyen végzett a férfi gerelyhajítók között, míg Mátó Sára 57.34 másodperces idejével szintén negyedikként zárt 400 méteres gátfutásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában