Frissítve!

2023.06.27. 18:28

Távozott Sándor Tamás, a DEAC vezetőedzője, már az utódja is megvan

Tobe segítője, Györky Gábor sem folytatja a munkát a DEAC futballcsapatánál.

Sándor Tamás három év után távozik a klubtól

Forrás: Napló-archív

Fotó: Czinege Melinda

Három sikeres év után távozik Sándor Tamás, a DEAC NB III.-as labdarúgócsapatának vezetőedzője, közölte a klubhonlap kedd késő délután. Emlékeztettek: a Tobe becenevű Sándor 2020. október 22. óta irányította a Debreceni Egyetem labdarúgóit vezetőedzőként, erőnléti edzőjével, Györky Gáborral együtt, aki szintén nem folytatja a munkát az együttesnél.

Sándor Tamás ezen időszak alatt 101 mérkőzésen ült a DEAC kisapdján, az NB II.-ben és az NB III.-ban, utóbbi osztályban egy ezüst- és egy bronzéremig vezette a csapatot. Az egykori válogatott, Lokiban ismertté vált futballista a debreceni labdarúgás legendájaként dirigálta az együttest, a szurkolók, a vezetőség és a játékosok tisztelete és szeretete övezi, mutat rá a közlemény. A klub hozzátette: mindkét szakemberre továbbra is DEAC-család megbecsült tagjaiként tekintenek.

„Sándor Tamásnak és Györky Gábornak köszönünk mindent, amit a DEAC-ért tettek, további pályafutásukhoz sok sikert kívánunk!” – zárult a híradás.

Frissítés: Urbin Péter ült le a padra

A klub nem sokkal a bejelentés után tudatta,

Urbin Pétert nevezték ki Sándor Tamás helyére, a nyári felkészülés első edzését már az új tréner vezényelte le kedden.

Mint azt a deac.hu írta, az egykori remek csatár korábban játékosként is tagja volt a DEAC-nak, majd éveken át dolgozott az egyetemi gárda utánpótláscsapatainál, és most a felnőttgárdánál bizonyíthat. Urbin Péter munkáját Spitzmüller István pályaedző és Tóth Ferenc, a kapusok felkészítéséért felelős tréner segíti.

Urbin Péter DEAC
Urbin Péter
Forrás: deac.hu

A DEAC július 1-jén, szombaton lejátssza első edzőmérkőzését, 10 órakor a DVSC II. gárdájával csap össze Pallagon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában