Salakmotor

2023.06.18. 21:30

Kovács három pontja Krskóban

Az olasz színekben versenyző Nicolas Covatti és a lengyel Jakub Jamróg sikere a Matija Gubec Stadionban.

Forrás: Boros Norbert

Szlovénia legnagyobb hagyománnyal rendelkező salakmotoros viadalát, a 38. Aranyjel elnevezésű meghívásos versenyt, s a hozzá kapcsolódó Franc Babič Kupát rendezték meg Krskóban vasárnap délután. A Matija Gubec Stadionba 13 ország 16 vaspapucsosa kapott meghívást, köztük – egyedüli magyarként – a SpeedWolf Debrecen versenyzője, Kovács Roland.

A cívis motoros a negyedik futamban mutatkozott be, ahol a korábbi Grand Prix-résztvevő lengyel Grzegorz Walasek és a szlovén Anze Grmek után ért célba, míg az ausztrál Fraser Bowes pont nélkül maradt. A következő futamában Kovács a negyedik lett a szlovén Nick Skorja, az olasz Nicolas Covatti és a lett Ricards Ansviesulis mögött. A 10. etapot az osztrák Daniel Gappmaier nyerte a szlovák Jakub Valkovic, Kovács és a szlovén Luka Omerzel előtt. A negyedik próbálkozása során ismét 1 pont jutott a SpeedWolf salakszórójának a lengyel Jakub Jamróg és a dán Bastian Borke mögött, de a szlovén Denis Stojs előtt ért célba a magyar pilóta. Zárásként negyedik helyen ért célba a debreceni salakos, miután a csehek 16 éves tehetsége, Adam Bednár, a lett Olegs Mihailovs és a svéd Noel Wahlquist után intették le. Kovács Roland a megszerzett 3 pontjával a 14. helyen végzett.

Az Aranyjel viadalt Covatti nyerte 14 ponttal, a második Jamróg, a harmadik Skorja lett. A Franc Babič Kupáért kiírt ráadásban a legjobb 8 csapott össze két elődöntőben. A döntőbe jutásért kiírt első etapból Walasek és Covatti jutott tovább Mihailovs, valamint Valkovic ellenében, míg a másik ütközetből Jamróg, illetve Skorja kvalifikált, Bednar és Ansviesulis pedig búcsúzott a további küzdelemtől. A finálét és ezzel a Franc Babič Kupát Jamróg nyerte Walasek, Skorja és Covatti előtt. 

Haon 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában