Kézilabda

2023.06.24. 16:25

Veretlenül lett tornagyőztes a junior válogatott

Forrás: Balázs Attila/MKSZ

Mindhárom mérkőzését megnyerve első helyezett lett a Négy Nemzet Tornáján a Szilágyi Zoltán és Kudor Kitti vezette junior női kézilabda-válogatott – adott hírt a Debreceni Kézilabda Akadémia oldala. 
Csütörtökön Észak-Macedónia ellen kezdte meg szereplését a magyar junior válogatott a Négy Nemzet Tornáján, amelynek Dabas adott otthont. Az első találkozón könnyedén nyertek a mieink 44–18-ra, mind a négy debreceni akadémista pályára lépett, Csernyánszki Liliána és Makó Zoé 4-4 gólt szerzett. 
Következett az Amerikai Egyesült Államok (amelynek szövetségi edzője Szabó Edina) elleni találkozó pénteken, ezúttal Cseri nélkül, Panyi Anna és Makó Zoé háromszor, Kostyó Panni egyszer volt eredményes, 35–13 a végeredmény. 
A szombat délelőtti Hollandia elleni találkozó volt a legszorosabb, ám ezt is megnyerte a magyar válogatott 30–26-ra, így tornagyőztes lett. Csernyánszki Liliána három, Panyi Anna kettő, Makó Zoé egy találatot jegyzett, Kostyó Panni ezúttal nem szerzett gólt. A szakmai stáb tagja még Kazsimér Attila masszőr is.
A junior válogatott hétfőn Telkiben folytatja a felkészülést a romániai, július 6-16. között megrendezendő U19-es Európa-bajnokságra. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában