Most csütörtökön

2023.06.05. 11:02

Közös sportdélutánt szerveznek az épeknek és a fogyatékossággal élőknek az Újkertben

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Sportdélutánt szervez csütörtökön 14 órától a debreceni szociális szolgálat Újkerti Gondozó Szolgálat Fogyatékos Személyek Mester Utcai Nappali Intézménye, közölték portálunkkal. A rendezvényen az ellátottak és hozzátartozóik, valamint az Újkerti Gondozó Szolgálat Fogyatékos Személyek Ifjúság Utcai Nappali Intézményének ellátottjaitól és a lakosság köréből számítanak aktív részvételre. 

Mint írták, a nappali ellátás során az intézményben dolgozó szakemberek és a hozzátartozók szorosan együttműködnek abban, hogy a segítséggel élők mindennapjai élhetőbbek legyenek. Az ellátottak mind speciális igényűek. Olyan képességeket, készségeket próbálnak erősíteni bennük, melyekkel részben önálló támogatott életvitelt, illetve az önellátást segítik elő. Ezzel is nagyobb eséllyel tudnak részt venni a társadalmi életben, kapcsolatokat kialakítani.

A közleményben kiemelik,

a rendezvény fő célja, hogy a fogyatékossággal élő személyek hétköznapjait egészségesebbé, színesebbé, valamint örömtelivé tegyék a sporton keresztül. A versenyjátékok során az épek és a fogyatékossággal élő résztvevők közös csapatot alkotva mérkőznek meg egymással.

A rendezvény ideje alatt a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet (DAEFI) munkatársai ingyenes egészségügyi szűréseket végeznek.

Jelentkezni június 6-ig lehet a 06-52/340-039, illetve a 06-30/743-4678-as telefonszámon és [email protected] e-mail-címen, vagy személyesen a helyszínen.

A sportdélutánra mindenkit szeretettel várnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában