Socca

2023.06.26. 17:20

Két csapat is Debrecenből jutott a BL-csoportkörbe!

Forrás: magyar Socca-szövetség

Véget ért a 2023-as Solar Panel Socca országos nagydöntő, amely egyben selejtezőtorna is volt a nemzetközi Socca szövetség októberi szlovéniai Bajnokok Ligája csoportkörébe. A kétnapos futballfesztiválnak a DEAC Sportcampus adott otthont, ahol 4 pályán 24 együttes pályázott az aranyéremre, valamint a két maribori beszállókártya egyikére – olvasható a hazai szövetség közleményében. 

A szombati csoportkörben megvívott 36 találkozón 270 találat született.

Vasárnapra maradt a torna teljes egyenes kieséses szakasza. Az elődöntőkben Kartal SE-Jászberényi Vasutas Söröző, valamint Fáraó Bútor Eger-National Iron Team mérkőzéseket rendeztek. A kartali és a budapesti csapat is 1-0-s győzelmet aratott, amivel eldőlt, hogy

e két együttes jutott a nemzetközi Bajnokok Ligája csoportkörébe, és utazhat majd Mariborba október 12-15. között, hogy a nemzetközi mezőnyben is megmérettesse magát.

A hazai bajnoki címet végül a National Iron Team szerezte meg, amely ugyan hátrányba került a fekete mezes Bartucz Martin gólját követően, de a finálé második félidejében fordított, Sós Markó, Dunai András és Sulyok Richárd góljainak köszönhetően 3-1-el a dobogó legfelső fokára léphetett. A bronzérmet a jászberényi Vasutas Söröző szerezte meg, amely 4-3-ra legyőzte a Fáradó Bútor Eger csapatát.

Móré Bendegúz, a magyar Socca szövetség alelnöke gratulált minden résztvevőnek, mind szervezői, mind pedig játékos oldalról. – Azt hiszem, egy nagyon nívós, minőségi tornát bonyolítottunk le, amely emlékezetes marad nemcsak a góljairól, de a gördülékenységéről is. Azt gondolom, hatalmas dolog Debrecen városának életében és a Socca Sportszövetségében is, hogy itt, a DEAC-pályán és ilyen minőségben zajlott az országos döntő. Bevallom, a szövetség alelnökeként és tőzsgyökeres debreceniként büszke vagyok a mögöttünk hagyott hétvégére – nyilatkozta Móré Bendegúz. 

A Socca sportszövetség terve továbbra is az, hogy szoros együttműködésben álljon Debrecen városával a kispályás labdarúgás népszerűsítéséért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában