Kézilabda

2023.05.11. 12:53

Szilágyi Zoltán: Magabiztos győzelmet arattunk

A DVSC Schaeffler együttese hamar lezárta a találkozó lényegi kérdéseit.

Szilágyi Zoltán | Forrás: Napló-archív

A DVSC Schaeffler kézilabdacsapata szerdán Székesfehérvárra látogatott, ahol igyekezett sikerrel venni a soron következő akadályt. Planéta Szimonettáék abban a tudatban léptek pályára, hogy amennyiben győznek, biztosan fellépnek a dobogó legalsó fokára, s sikerült is 26–37 arányban begyűjteni a két pontot. 

Esélyeshez méltón kezdett a Vasutas, akik hatalmas lendülettel vetették bele magukat a küzdelembe. Gyakorlatilag a 4. perctől nem volt kérdéses, hogy ki nyeri majd a találkozót, ekkor lépett el először két góllal a piros mezes vendégegyüttes, akik a játékrész végére 8-9 találatos előnyt építettek ki. Az Albának reményt adhatott, hogy a félidőben ezt 7-re tudták faragni, de Bordás Rékáék a fordulást követően sem álltak le. Öt perc elteltével már 11 volt a felek közti különbség, amelyet a félidő derekáig stabilan tartottak a hajdúságiak. Ezt követően már nem támadott olyan elánnal a vendég gárda, kicsit tudott is zárkózni a Székesfehérvár, de egy pillanatig sem forgott veszélyben a cívisvárosi siker. A végén még Torda Vanessa Andrea és Panyi Krisztina is szóhoz jutott, akik remek teljesítménnyel hálálták meg a bizalmat. A folyamatosan domináló DVSC Schaeffler így 26–37-re megnyerte az összecsapást. 

A lefújást követően a vendégek trénere, Szilágyi Zoltán a klub honlapjának értékelte a látottakat. – Jó évet produkált az Alba, tudtuk, hogy nem egyszerű itt győzni. 

A hazaiak átlövőit próbáltuk minél távolabbi zónába kényszeríteni, ez sikerült, és az ebből szerzett labdákból tudtunk gyorsan játszani. A meccs elején megnyugtató előnyre tettünk szert, ezt tudtuk őrizni, illetve növelni is.

Magabiztos győzelmet arattunk, amelynek örülünk – értékelt a szakember. 

A DVSC Schaeffler következő meccsét idegenben vívja a Kisvárda ellen szombaton 18 órától. 

OK 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában