Labdarúgás

2023.05.16. 20:31

Európai topcsapatok játszanak a vármegyében

Szerdán a C csoport küzdelmei kezdődnek meg a Nagyerdei Stadionban.

Noah Darvich és Christian Wück

Forrás: Nemzeti Sport/Kovács Péter

Elrajtol az év egyik legjelentősebb utánpótlás labdarúgó-eseménye, az U17-es Európa-bajnokság. Idén hazánk ad otthont a tornának, a házigazda települések között ott van Debrecen és Balmazújváros is, ahol a C és a D csoport küzdelmeit bonyolítják le. Előbbiben Skócia, Franciaország, Portugália és Németország szerepel, míg a D jelű kvartettben pedig Svájc, Hollandia, Horvátország, valamint Anglia legjobb ifistái mutathatják meg tudásukat. Szerdán a C csoport küzdelmei kezdődnek meg, a skótok a franciákkal, míg a luzitánok a németekkel csapnak majd össze a Nagyerdei Stadionban.

Jó esélyek

A tornát felvezető sajtóeseményen a német válogatottat Christian Wück szövetségi edző, illetve Noah Darvich, a Freiburg csatára képviselte. A 49 éves tréner portálunknak elmondta, bár többen is esélyesnek kiáltották ki a csapatukat, hiba lenne természetesnek venniük, hogy a német válogatott mindig résztvevője egy ilyen nagy tornának. A Karlsruhe, a Wolfsburg és az Arminia Bielefeld korábbi támadója hozzátette, örül, hogy Magyarországon rendezik az Eb-t, és úgy gondolja, együttesének jó esélye van a továbbjutásra.
A szakember mellett helyet foglalt Noah Darvich egyetértett edzőjével, noha kemény csatákra számít a csoportmeccseken. – A legjobbunkat kell nyújtanunk ahhoz, hogy minden meccsünket megnyerjük, mert ez a célunk – nyilatkozta a németek 16 éves gólzsákja.

labdarugas-haon-sport-debrecen-balmazujvaros-hajdu-bihar-u17-europa-bajnoksag
Brian McLaughlin
Forrás: Nemzeti Sport/Kovács Péter

Minél több tapasztalatot

Brian McLaughlin, a skótok szövetségi edzője arról beszélt, boldog, hogy három lenyűgöző futballkultúrával rendelkező ország csapatával játszanak majd. –  Ez óriási kihívás, és egyben remekül szolgálja majd a fiatajaink fejlődését – szögezte le a játékosként többek között a Celtic és a Wigan Athletic mezét is magára öltő egykori szélső. – Az első meccsünket a franciákkal vívjuk majd, egy ellenük elért jó eredmény nagy lökést adhat nekünk. 

Tavaly az U17-es Eb-n már összecsaptunk a portugálokkal a csoportkörben, akkor 5–1-es vereséget szenvedtünk, remélem most több szerencsével járunk.

 Az eredmény is mutatja, egy fantasztikus gárdáról beszélünk, példaértékű, amit véghez vittek az elmúlt 10-15 évben. A németek is nagy elismerést szereztek az utánpótlásfejlesztés terén az elmúlt időszakban, amely az eredményeiken is meglátszik, Németország mindig az esélyesek között van. Óriási lehetőség ez a selejtező a játékosainknak, hiszen három top 10-es gárda ellen mutathatják meg a tudásukat, és adott esetben alapozhatják meg akár a jövőjüket is. 

A céljaink mindig ugyanazok: nem számít, kivel játszunk, számunkra az lényeg, hogy a saját stílusukban futballozzunk. 

Fontos, hogy minél több tapasztalatot szerezzenek ezek a fiatalok, és olyan futballélményt kapjanak, amelyet előtte még sosem  – mondta el a 48 esztendős szakember.
Zárásként hozzátette, ebben a korban kulcsfontosságúak az ilyen nemzetközi találkozók, és reméli, ez a torna minél több focistának lesz mérföldkő a pályafutásában segítve őket abban, hogy végleg elköteleződjenek a profi futball mellett. 

MSZ

U17-es Európa-bajnokság, C és D csoport
C csoport
Szerda
16.30: Skócia-Franciaország (Nagyerdei Stadion)
20.00: Portugália-Németország (Nagyerdei Stadion)
Szombat
15.00: Portugália-Skócia (DEAC Sportcampus)
20.00: Franciaország-Németország (Balmazújváros)
Május 23., kedd
15.00: Franciaország-Portugália (Balmazújváros)
15.00: Németország-Skócia (DEAC Sportcampus)
D csoport
Csütörtök
15.00: Svájc-Hollandia (DEAC Sportcampus)
20.00: Horvátország-Anglia (Balmazújváros)
Vasárnap
16.30: Horvátország-Svájc (Nagyerdei Stadion)
20.00: Hollandia-Anglia (Nagyerdei Stadion)
Május 24., szerda
15.00: Hollandia-Horvátország (Balmazújváros)
15.00: Anglia-Svájc (DEAC Sportcampus)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában