Labdarúgás

2023.05.12. 14:22

Máté Péter reméli, az Európa-bajnokságon is szerephez jut Hornyák Csaba

A Loki játékosát első alkalommal októberben hívták be a korosztályos válogatott keretébe, ahol bizonyította rátermettségét.

Hornyák Csaba továbbra is a keretben

Forrás: NS-archív

A hajrájára fordul rá a jövő szerdán kezdődő, hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő férfi U17-es válogatott felkészülése. Belvon Attila szövetségi edző csapata Telkiben töltötte a hetet, az összetartás első felét csütörtökön az Újpest FC U17/U19-es vegyes gárdája ellen, sikerrel  lejátszott felkészülési mérkőzés zárta. Az együttes péntekre szabadnapot kapott, majd szombattól ismét Telkiben tréningeznek. A jelenlegi 20+3 fős keretet a torna kezdetére 18+3 játékosra kell szűkítenie a szakmai stábnak. 

Ott van a kiválasztottak között a DVSC ifjú védője, Hornyák Csaba is. A 16 éves labdarúgó fiatal kora ellenére az NB III.-as kis Lokiban is rendszeresen szerephez jut, a 2022/23-as szezonban 27-szer játszott a DVSC II.-ben, húsz alkalommal kezdőként lépett pályára. A formáció trénere, Máté Péter nyilatkozott a HAON-nak tanítványáról. 

Felvette a ritmust

– Az akadémiát tekintve a kis Loki képviseli a legidősebb korosztályt, azonban mivel mindig figyelembe vesszük a játékosok tudásszintjét, és arra törekszünk, hogy a nekik megfelelő közegben futballozhassanak, így nem meglepő, hogy fiatalabbak is lehetőséget kapnak a DVSC II.-ben. 

Csabi sokat dolgozott az elmúlt időszakban, a fejlődése megkérdőjelezhetetlen, sok játékpercet is kapott, és élni is tudott a lehetőséggel. Az NB III.-ban gyorsabb, fizikálisabb a játék, mint az utánpótlásbajnokságokban, és taktikailag is felkészültebbek az együttesek, Csabi hamar felvette a ritmust, könnyedén illeszkedett be a csapatunkba, és az erősségeit is meg tudta mutatni.

Nagy öröm számunkra, hogy tagja az U17-es Eb-re készülő keretnek, nagyon bízom benne, hogy a szűkítés után is ott lesz a neve a listán, és meg is tudja mutatni magát – fogalmazott a Mami becenévre hallgató korábbi kiváló labdarúgó.

Máté Péter, DVSC II., labdarúgás, Debrecen
Máté Péter 
Fotó: Czinege Melinda / Forrás: Napló-archív

A kis Loki mestere továbbá elmondta, várja már a kontinenstornát, és próbál majd minél több összecsapásra kilátogatni.

A magyarok első mérkőzésüket jövő szerdán 20 órától játsszák a walesi válogatott ellen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Debrecenben több helyszínen, illetve Balmazújvárosban is rendeznek Eb-meccseket. Május 17-én, szerdán 16.30-tól a Nagyerdei Stadionban feszül egymásnak Skócia és Franciaország, utána este nyolctól lesz Portugália–Németország összecsapás. 

KSZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában