Labdarúgás

2023.05.18. 18:30

Két kihagyott büntető is belefért a svájciaknak

Arlet Junior Zé még sokáig emlegetni fogja a hollandok elleni összecsapást.

Winsley Boteli (balra) szerezte a svájciak első gólját

Forrás: Czinege Melinda

Elrajtolt a küzdelem az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjában is, a nyitómeccsen Svájc és Hollandia reménységei csaptak össze a DEAC stadionjában csütörtökön 15 órától. A mérkőzésen 2–0-s hellén siker született, de korántsem hétköznapi módon.

Bár már az első játékrészben is akadtak lehetőségek, mégis gólnélküli döntetlennél vonultak szünetre a csapatok. Fordrulás után kevéssel aztán villant egyet Winsley Boteli, a svájciak kilencese szép gólt lőtt a tehetetlen holland kapus hálójába a 49. percben. Mielőtt ocsúdhattak volna németalföldiek a sokkból, Arlet Junior Zé rárúgta a másodikat az 55. minutumban.

 

 A hollandok mindent megpróbáltak az egyenlítésért, ám Avery Appiah kiállítása két perccel a rendes játékidő vége előtt végleg szétfoszlatta az álmaikat. 

A játékos utolsó emberként szabálytalankodott a tizenhatoson belül a csereként beálló Corsin Konietzkével szemben, így idő előtt mehetett zuhanyozni.

De itt még nem volt vége: a második gólt szerző Arlet Junior Zé mesterhármast érhetett volna el, de a támadó két büntetőt is elhibázott a hajrában, így kiütés helyett ”csak” két góllal nyerte a svájciak. 

Egy gól esett

A D csoport másik meccsén, a Balmazújvárosi Városi Stadionban feszült egymásnak csütörtökön este Horvátország és Anglia U17-es válogatottja. Nem sokat cicóztak a fiatalok, Nwaneri révén már a nyolcadik percben megszerezték a vezetést az angolok. A folytatásban aztán nem is esett több gól, így az az egy találat elég volt Anglia sikeréhez. 

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában