Férfi kézilabda

2023.05.15. 09:55

Megnyerték utolsó hazai meccsüket a DEAC kézisei

A Debreceni Egyetem alakulata a második félidő elején már tízzel is vezetett, végül csökkent a különbség, de itthon maradt a két pont.

A DEAC öröme az utolsó hazai bajnoki után | Forrás: DEAC

A DEAC férfi kézilabdázói szombat este a mostani idényben utoljára léptek pályára a DESOK-ban, az ellenfél az a Veszprém volt, amely Mándi Norbert vezetőedző szerint a másodosztály leggyorsabb együttesének számít.

A meccs első támadását a veszprémiek vezették, Szabó Tas betörése után Boros Tamás nem tudott védeni. A másik oldalon Rédei István bombagóllal jelentkezett. A következő percekben szoros küzdelmet láthattak a drukkerek, aztán egy 5–0-s sorozattal megléptek a hazaik. A vendégek kapujában Mikler Krisztián nem igazán találta a lövéseink ellenszerét. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy a testvére az a Mikler Roland, aki a Veszprémmel négyszer, a Szegeddel pedig kétszer nyerte meg az NB I-et. Az első félidő derekán, 8–5-ös állásnál Mándi Norbert kért időt. A tréner intelmei hatottak, ugyanis a szünethez közeledve egyre tetemesebbé vált a fór, végül a pihenő alatt 18–11 szerepelt az eredményjelzőn.

A nagy előny miatt nem kényelmesedtek el a debreceniek, a harmincnegyedik minutumban Kiss Axel járt túl Mikler eszén, ezzel már tíz volt közte. Az ellenfél a komoly különbség ellenére “nem dobta be a törölközőt”, a harcosságának hála pedig felzárkózott. A negyvenhatodik percben szűkültek a variációs lehetőségek, ugyanis Pethő Ákos piros lapot kapott. Szerencsére a DEAC elbírt a kulcsember kiesését, bár a hajrában a bakonyiak még feljöttek kettőre is, ettől függetlenül a siker nem forgott veszélyben. Végül 31–28-ra diadalmaskodott a cívisvárosi gárda, így értékes győzelemmel zárta a szezon utolsó hazai fellépését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában