Helyi sport

2023.05.04. 21:59

A DEAC kéziseinek el kell kerülniük a hibákat

Az elmúlt időszakban Mándi Norbert vezetőedző gyakran ad lehetőséget fiatal játékosoknak, amiből Bakó Ádám is profitál.

Bakó Ádám | Forrás: DEAC

A DEAC férfi kézilabdázói az NB I/B 27. fordulójában a kiesés elől menekülő Salgótarján otthonában vizitálnak, a találkozó szombaton 18 órakor kezdődik. A tizennégy ponttal rendelkező nógrádiakat jelenleg három egység választja el a biztos bennmaradást érő tizenharmadik pozíciótól. Mándi Norbert legénysége a hetedik helyről várhatja a hétvégi ütközetet, akiket hazai környezetben megizzasztottak a salgótarjániak, hiszen 23–22 lett a végeredmény – számolt be a DEAC honlapja.

– A DESOK-ban sem volt könnyű dolgunk, és a szombati mérkőzés szintén nehéznek ígérkezik, ettől függetlenül bízom a győzelemben – kezdte Bakó Ádám. – Ellenfelünkön lesz a nagyobb teher, mivel a kiesés ellen küzd, ezzel szemben mi felszabadultan kézilabdázhatunk. Készülünk a Salgótarjánból, amelynek a tapasztalt játékosai igyekeznek majd lassítani a tempót. Amennyiben kevés technikai hibát követünk el, reális esélyt látok a két pont begyűjtésére. Sajnos az előző héten a PLER Budapesttel vívott meccsen a saját dolgunkat nehezítettük meg a kihagyásainkkal, emellett gyakran a visszafutás sem működött jól, így nem jöhetett össze a bravúr – utalt vissza a a DESOK-csarnokban 28–23-ra elveszített összecsapásra a mindössze 19 esztendős irányító.

Az utóbbi meccseken bátran nyúl a fiatalokhoz Mándi Norbert vezetőedző, és ebből Bakó Ádám is profitál, hiszen értékes tapasztalatokat szerezhet a másodosztályban. – Örülök, hogy az edzőm egyre többször szavaz bizalmat nekem, amit próbálok jó teljesítménnyel meghálálni. A mester mellett a csapattársaim hasznos tanácsokkal látnak el, amelyeket igyekszem megfogadni. Az egy az egy elleni szituációk megoldása az egyik erősségem, ám ebben is szeretnék fejlődni. Emellett erőnlétileg és védekezésben ugyancsak előrelépnék, valamint a távoli zónából szintén veszélyesebbé akarok válni – zárta mondandóját az ifjú játékmester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában