Labdarúgás

2023.05.15. 21:25

Ott van a szűkített keretben a DVSC válogatott labdarúgója!

Belvon Attila szövetségi edző véglegesítette a 18 mezőnyjátékosból és 3 kapusból álló Eb-keretét, melyben Hornyák Csaba is helyet kapott.

Hornyák Csaba is harcolhat az Eb-n

Forrás: NS-archív

A felkészülés előző hetében a bő keret tagjai közül többen is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódtak, Radnóti Dániel, Balabás Bence és Ásványi Domonkos az első napokban elhagyta az edzőtábort, és rajtuk kívül is volt néhány játékos, aki kénytelen volt edzéseket kihagyni. 

A szakmai stáb így a tervezettnél néhány nappal később, hétfőn jelölte ki a végleges U17-es Európa-bajnoki keretet, amelybe a torna során már nem lehet újabb labdarúgót behívni – számoltak be róla a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos oldalán. Ott van a szűk keretben a DVSC 16 éves védője, Hornyák Csaba is.

Nehéz döntés volt

A csapat hétfőn délelőtt még Telkiben edzett, majd átköltözött a Margitszigetre, az Európa-bajnoki főhadiszállására. A csapat vasárnap óta már kimondottan a walesiek játékára, és az ellenük való taktikára készül. Szombat esti ellenfelünk erős, gyors támadókkal rendelkezik, Gabriele Biancheri a Manchester United játékosa, Frederick Issaka pedig már bemutatkozott az angol Plymouth első csapatában is. Ellenfelünk a középpályán is játékügyes labdarúgókkal rendelkezik, ezért bár a walesiek történetük első U17-es Eb-jére készülnek, kimondottan nehéz mérkőzésre van kilátás.

– Nehéz döntést kellett meghoznunk, mikor kijelöltük a végleges keretet, sokat gondolkodtunk az optimális összetételen. A kimaradók is nagyszerű munkát végeztek a felkészülés során, ők is maximálisan megérdemelték volna, hogy a csapat tagjai legyenek. 

Annak örülök, hogy szombat óta mindenki teljes értékű edzésmunkát végez, bízom benne, hogy újabb sérülések már nem nehezítik meg a dolgunkat a torna során. Szerdai ellenfelünk, a walesi válogatott remek játékerőt képvisel, de megvan a tervünk a mérkőzésre, igyekeztünk felkészülni minden eshetőségre.

Azt várom, hogy nagyon kiegyensúlyozott lesz a csoportunk, minden gólnak nagy jelentősége lehet, ezért is fontos a jó rajt, bízom benne, hogy sikerrel vesszük az első akadályt – mondta Belvon Attila az mlsz.hu-nak.

Az U17-es Európa-bajnokság magyar vonatkozású mérkőzéseit az M4 Sport élőben közvetíti.

HBN

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában