Röplabda

2023.05.28. 11:10

Alulmaradt az osztályozón a DSZC-Eötvös DSE

Szoros volt a mérkőzés, de nem sikerült feljutniuk az NB I.-be.

A DSZC-Eötvös DSE-nél új korszak kezdődik

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Szombat délután az idei női röplabda NB I. utolsó előtti helyezettje, a DSZC-Eötvös DSE az NB II. keleti csoportjának győztesével a Vidux – Szegedi Röplabda SE-vel játszott osztályozó-visszavágót az NB I.-ben maradásért, valamint az oda jutásért – tudatta az edző, Szombathy András közlésében.

A debreceniek nehéz helyzetben voltak, hiszen az első mérkőzésen, hazai pályán 3:1 arányban vesztettek, ráadásul úgy, hogy abból három szettben jelentős volt a különbség.

A DSZC-Eötvös DSE játékosai mindent egy lapra tettek fel, bátran támadtak és a nyitásoknál is kockáztattak. Sokkal szorosabb volt végig a játék képe, mint az első találkozón. Az első szett derekáig vezettek is a hajdúságiak, de a sok nyitásfogadási hiba meghiúsította, hogy vérmesebb reményeik legyenek. Régen nem látott miliőben zajlott a mérkőzés, mindkét szurkolótábor végig óriási hangulatot varázsolt, de sportszerűen szurkolt. A második játszmában a végjátékig nem volt nagy különbség a két fél között, de a végjáték a csongrádiaknak sikerült jobban. A harmadik játékrész lett a legizgalmasabb. Itt még 22:21-re a végig önfeláldozóan játszó DSZC-Eötvös DSE vezetett, volt 23:23 és 24:24 is az állás, végül a szegediek nyertek és jutottak fel az NB I.-be.

A DSZC-Eötvös DSE-nél új korszak kezdődik, a következő szezonban a saját utánpótlásukra támaszkodva próbálnak helytállni az NB II.-ben.

Vidux-Szegedi RSE – DSZC-Eötvös DSE 3:0 (22, 16, 24) Szeged, Gyík u. 3. Vezette: Csizmarik József, Villás Tibor Richárd.

Vidux-Szegedi RSE: Kádár Gréta, Nyers Noémi, Bálint Viktória, Kovács-Fiskus Fanni, Farkas Antónia Izabella, Szatmári Júlia Eszter. Csere: Kujundzic Leila (liberó), Nagy-Hegyesi Réka (liberó), Kiss Boglárka Szonja. Edző: Milodanovic Andrea.

DSZC-Eötvös DSE: Kovács Anett, Berza Fanni, Juhász Flóra Anna, Pálfi Kitti, Fehérvári Vivien, Németh Anna. Csere: Papp Csenge (liberó), Végh Kitti (libero), Fehér Anna Ditta, Lengyel Panna, Dóka Vivien. Edző: Szombathy András

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában