Kézilabda

2023.05.11. 13:41

Nincs teher a debreceni kéziseken

Mándi Norbert szerint a Debreceni Egyetem alakulatának valahogy le kell fékeznie a gyors veszprémieket.

Mándi Norbert csapata nagy múltú gárda ellen lép pályára a DESOK-ban | Forrás: DEAC

A DEAC NB I/B-s férfi kézilabdázói a szezon utolsó hazai meccsén a BFKA-Veszprémet látják vendégül a DESOK-ban, a találkozó szombaton 18 órakor kezdődik. A bakonyiak otthonában nem sok babér termett Mándi Norbert tanítványainak, mivel a decemberi meccsen 32-25-ös vereségbe futottak bele. Az előző forduló a DEAC-nak sikerült jobban, ugyanis Salgótarjánból egy pontot elhozott, ezzel szemben a veszprémiek nem bírtak a Békéssel (25-26) – olvasható a debreceniek honlapján.

– Az NB I/B leggyorsabb együttesét fogadjuk, így kulcsfontosságú lesz, hogy mennyire tudjuk lassítani a tempóját – kezdte a beszélgetést Mándi Norbert. – Szeretnénk győzelemmel meghálálni a szurkolótáborunk egész éves kitartó buzdítását. Az sem mellékes, hogy ilyen összetételben itthon utoljára fogunk pályára lépni. 

A célunkat már korábban teljesítettük, így nincs különösebb teher rajtunk. A fiúknak azt szoktam mondani, hogy nekünk jelenleg minden összecsapás egy ünnepnappal ér fel. Fiatal tehetségeinkre ezúttal is számítok, bár nagy kérdés, hogy milyen erőállapotban lesznek, ugyanis szombaton délután Gyöngyösön vendégeskednek az U20-as bajnokságban.

Balázs Sándor és Hornyák Zoltán továbbra is sérüléssel bajlódik, mellettük Boros Tamásnak a bokája fáj, bár ő minden bizonnyal védeni fog – hangsúlyozta a tréner.

Sok vitatható ítélet

Pethő Ákosék a múlt héten huszáros hajrájuknak köszönhetően 28-28-as döntetlent játszottak a Salgótarjánnal. Mándi Norbert elmondta, a győzelem reményében utaztak a nógrádi megyeszékhelyre, de a találkozó képét látva nem lehetnek elégedetlenek a remi miatt.

– Amikor háromgólos előnyre tettünk szert, a játékvezetők felfogása eléggé megváltozott. Sok vitatható ítélet született, amelyeknek a többsége minket sújtott. A második félidőben Kathi Péter pirosat kapott, ennek sem igazán értettem az okát. Büszke vagyok a fiúkra, ugyanis amiket az edzéseken gyakoroltunk, azokat megvalósították az összecsapáson – zárta mondandóját Mándi Norbert.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában