Futsal

2023.05.06. 15:18

A DEAC női futsalosai hatalmas küzdelem után lesznek ott a vasárnapi fináléban – fotókkal

A debreceni futsalosok az utolsó pillanatban jöttek vissza a meccsbe.

Ott lesz a vasárnapi fináléban a DEAC női futsalcsapata!

Forrás: Molnár Péter

Újabb feladat előtt álltak a DEAC női futsalosai szombaton a Női Futsal Magyar Kupa elődöntőjében. Quirikó Vivienéknek a TFSE ellen kellett kivívniuk a döntőbe kerülést. A kisebb létszámú, de annál lelkesebb szurkolótábor nagy része érezhetően a debreceni lányok mellett volt. Az összecsapás előtt már tudni lehetett, hogy a másik ágon a Tolna kvalifikálta magát a vasárnapi fináléba. 

Nagy iramban kezdődött az összecsapás, az első lehetőség Horváth Viktória előtt adódott, de a lövése elkerülte a kaput, majd Csepregi próbálkozott, de Hargas hárítani tudott. A fehér mezes TFSE is igyekezett veszélyeztetni, ám Torma bizonyította, miért is a női futsalválogatott első számú kapusa. A 4. percben viszont már csak szemmel kísérte a Balya lövését, viszont az eredmény nem változott. A folytatásban is a fekete mezes gárda akarata érvényesült leginkább, előbb Horváth találta el a kapufát, majd Gajzádó sem tudta feltörni a fővárosiak kapuját. A 9. minutumban azonban jött a hideg zuhany, Gruber Brigitta góljával megszerezték a vezetést a budapestiek (0–1). Sokáig nem szomorkodhattak Quirikó Vivienék, két perccel később Csepregi egyenlített (1–1). A játékrész utolsó szakaszában kiegyenlített lett a játék képe, csupán a lefújást megelőző pillanatokban élénkült meg a találkozó, előbb Horváth a kapufát találta el, majd az ellentámadásból Torma hárított hatalmasat. 1–1-es állásnál vonulhattak az öltözőbe a csapatok. 

A második játékrész egy Horváth Viktória-kísérlettel kezdődött, de a vendégek kapusa ismét bizonyította rátermettségét. A TFSE is hamar válaszolt, de Grubernek sem sikerült betalálnia Torma Lilla kapujába. A félidő feléig nem alakultak ki helyzetek egyik oldalon sem, leginkább a mezőnyben őrölték egymást az együttesek. Érezhetően nagy tétje volt az elődöntőnek, talán ennek is volt köszönhető, hogy nem kockáztattak sokat a csapatok. Két perccel a vége előtt Fülöp Diána került a földre, a játékvezető sípja azonban néma maradt, a játékos pedig nem is térhetett vissza a pályára. A folytatásban nem változott az eredmény, következhetett a kétszer öt perces hosszabbítás. 

A DEAC némileg kezdeményezőbben lépett fel a ráadás első felében, de komoly helyzetbe nem tudott kerülni. A hosszabbítás első felvonásának végén Horváth remek cselsorozatot követően tálalt Üveges elé, de a csapatkapitány ordító ziccerben rontott. Harminc másodperccel a lefújás előtt Csepregi is rávezethette a hálóőrre a labdát, de nem született újabb találat. 

A mérkőzés záró felvonására az együtteseken látszódtak a fáradtság jelei, ám a szívük még vitte előre a hölgyeket. Három perccel a vége előtt azonban betalált a TFSE, Kota Gabriella volt eredményes, rendkívül nehéz helyzetbe került a DEAC (1–2). Ám Quirikó Vivienék nem adták fel, egy perccel lefújás előtt Nagy Anikó egyenlített (2–2). A maradék időben nem változott az állás, büntetőrúgásokkal dőlt el a győztes sorsa. 

Üveges kezdett, s magabiztosan bombázott a kapuba, majd Kota egyenlített. Czégény is betalált, Folk büntetőjét pedig Torma védte. Horváth Viktória is gólt szerzett, Balogh Noémi viszont kihagyta. Gajzágó higgadt maradt, s büntetőjével a DEAC lesz ott a vasárnapi fináléban. 

OK 

A tények: 

Női Futsal Magyar Kupa 

DEAC–TFSE Bestrong 1–1 (1–1), hosszabbítás után: 2–2, büntetők után: 4–1 

Debrecen, Főnix Aréna. Vezette: Futó Tamás, Márkos Márk Dávid, Deme Rajmund 

DEAC: Torma – Csepregi, Üveges, Fülöp, Horváth Cserék: Kopjári, Tóth N., Pócsik, Nagy A., Gajzágó, Czégény, Tóth A. Vezetőedző: Quirikó Vivien 

TFSE: Hargas – Kovács, Gruber, Folk, Kota Cserék: Ősz, Baja, Balogh, Varga, Kovács, Kókány, Dorner. Vezetőedző: Csernai Gábor László 

Gól: Gruber 0–1 (9. perc), Csepregi 1–1 (11. perc), Kota 1–2 (48. perc), Nagy Anikó 2–2 (49. perc)

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában