Futsal

2023.05.21. 16:01

Létfontosságú ütközet vár a DEAC futsalosaira

Három csapat, köztük a Debreceni Egyetem gárdája is esélyes még a negyedik helyre.

Elek Gergő ezúttal nem ülhet le a DEAC kispadjára

Forrás: Napló-archív

Fotó: KISS ANNAMARIE

Végéhez ér a férfi futsal NB I. felsőházi rájátszása: a 10. fordulóban, hétfőn 18.30-tól a DEAC az Aramis gárdáját fogadja a DESOK-ban, míg az MVFC Berettyóújfalu a Veszprém otthonában vizitál. 

A jelenlegi állás szerint a debreceniek a hatodikok 9 ponttal, az Aramis az ötödik szintén 9 egységgel, míg a Veszprém a negyedik pozícióban van a maga 10 pontjával. A negyedik pozíció azért fontos, mert amelyik egyesület megszerzi, megküzdhet a Kecskeméttel a bronzéremért. Az már korábban eldőlt, hogy a második Mezei-Vill vívhatja a bajnoki döntőt a listavezető Haladás ellen.

A lehetőség megvan

Elek Gergő tanítványai április 3-án, Budaörsön kiélezett meccset vívtak a hazaiakkal: a szünetben 3–3 állt az eredményjelzőn, a 36. percben pedig 5–5. Úgy tűnt, iksz lesz a vége, azonban az utolsó minutumban Vattamány Dávid megnyerte az összecsapást az övéinek. A debreceniek legutóbb március 20-án jártak sikerrel, méghozzá a Hali ellen 5–2-re. A rájátszást tekintve két győzelem, két döntetlen és öt vereség a mérlege a cívisvárosiaknak, akiknek még megvan rá az esélyük, hogy odaérjenek a negyedik helyre. Elek Gergő eltiltott, így most nem ülhet le a DEAC kispadjára.

Trencsényi János alakulata kétszer kikapott, egyszer ikszelt és hatszor diadalmaskodott a playoffban. Egyértelműen Rábl Jánosék a hétfő esti derbi esélyesei a Veszprém ellen, melyet múlt hónap elején 3–0-ra vertek Matheus, Nagy Dániel és Iszák Dominik góljaival. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában