Futsal

2023.05.09. 14:12

Csepregi Gabriella először nyert az MK-ban

A tapasztalt futsalos szerint a döntőben a Debreceni Egyetem alakulatának akarata érvényesült.

Csepregi Gabriella élete egyik csúcspontja az MK-arany

Forrás: Napló-archív

A hétvégén a Főnix Arénában folytatódott a DEAC női futsalosainak a dominanciája a Magyar Kupában. A Debrecen a final four első napján óriási küzdelemben, büntetőkkel búcsúztatta a TFSE-t, majd a vasárnapi fináléban Horváth Viktória és Nagy Anikó góljával a Tolnát fektette két vállra – olvasható a klub honlapján.

– Az elődöntő nagy csatát hozott, ez pedig sokat kivett belőlünk fizikálisan – kezdte a beszélgetést Csepregi Gabriella. – Egész évben keményen dolgozunk, ezért úgy vélem, megérdemeltük a továbbjutást. Abból szintén profitáltunk, hogy az utóbbi időben sokat gyakoroltuk a hatmétereseket az edzéseken. Egyébként én lettem volna az ötödik lövő, de nem bánom, hogy nem kellett a labda mögé állnom. A finálét az elejétől kezdve domináltuk, sokat jelentett, hogy korán megszereztük a vezetést. 

Nyilván nem dőlhettünk hátra, mivel a futsalban néhány pillanat alatt gyökeres változások jöhetnek, ettől függetlenül azt éreztem, hogy nem kapunk ki. Nekem különösen szépen csillog ez az aranyérem, ugyanis korábban még nem nyertem meg a Magyar Kupát, mondhatjuk, hogy ez a siker karrierem egyik csúcspontja. Szerencsére ezt megelőzően is többször ünnepelhettem, mivel voltam már magyar bajnok, megválasztottak az év játékosának és a gólkirályi címet szintén megszereztem.

Olaszországban a Femminile Molfettával 2022-ben feljutottunk az élvonalba, ami szintén szép emlék, valamint az ASD Florida U19-es gárdájának masszőreként hozzájárulhattam a kupagyőzelemhez, illetve a második helyhez a bajnokságban – mondta a húzóember.

Nagy csata

Quirikó Vivien vezetőedző a hét első edzését szerdán tartja, így a játékosoknak jut idejük a pihenésre, ami rájuk is fér. – Belőlem nagyon sokat kivett ez a hétvége, emiatt örülök, hogy kicsit szusszanhatunk. A döntő előtt jól sikerült a regeneráció, ami masszőrünk, Laczovics Szabolcs munkájának köszönhető. Amiben csak tudtam, igyekeztem segíteni Szabinak, mivel rengeteg feladata volt – fogalmazott Csupi.

Vasárnap megkezdődik az NB I aranycsatája: a DEAC a TFSE-t látja vendégül a DESOK-ban, a találkozó 17 órakor kezdődik, a párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart. – Nehéz összecsapásokra és nagy csatára számítok. Abban biztos vagyok, hogy a Magyar Kupa-elődöntő miatt vissza akarnak vágni a fővárosiak, de ehhez nekünk is lesz egy-két szavunk – zárta mondandóját Csepregi Gabriella.

HBN

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában