Tenisz

2023.05.13. 20:56

Kiesett Bondár Anna

Szomorkodásra azonban nincs oka, így is szépen teljesített Rómában.

Forrás: NS-archív

A világranglistán 93. magyar a selejtezőben aratott két győzelemmel került a főtáblára, ahol előbb a német Tatjana Mariát, majd a volt világelső cseh Karolina Pliskovát búcsúztatta. A 32 között a 22. kiemelt Csin-ven Cseng várt rá, akitől eddigi egyetlen találkozójukon kikapott 2021-ben Hamburgban. A kínai ellenfél 1:0-nál elvette a 25 éves magyar adogatását, és 4:1-re, majd 5:2-re elhúzott. Már-már veszni látszott a szett, ám Bondár 3:5-nél játszmalabdát hárított, majd bátor ütésekkel brékelte az ázsiait, és 5:5-nél utolérte őt. A szettet lezáró rövidítésben az ellenfél 3-0-ra, majd 5-1-re ellépett, és 70 perc elteltével játszmaelőnyben volt. A második felvonásban a szerva inkább hátránynak tűnt, 4:4-ig hat bréket láthatott a 15 fokban, esernyők alól figyelő közönség. A brékekből végül Cseng jött ki jobban, aki 2 óra 8 perc alatt diadalmaskodott. 

A Hajdúszoboszló SE sportolója négy meccset nyert meg az olasz fővárosban úgy, hogy az előző nyolc WTA-találkozóját elvesztette. 

MTI
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában