Kézilabda

2023.04.26. 14:18

Nem a debreceni kéziseken lesz a nyomás

Boros Tamás szerint a Debreceni Egyetem alakulata előnyt kovácsolhat abból, hogy különösebb teher nélkül léphet pályára.

Boros Tamás bizakodó

Forrás: deac.hu

A DEAC férfi kézilabdázóira péntek 19.30-tól újabb hazai meccs vár, az NB I/B második helyén álló PLER-Budapest vizitál a DESOK-ban a 30 forduló alkalmával. A fővárosi együttes hátránya csupán három pont a listavezető Egerrel szemben, vagyis a bajnoki cím sincs elérhetetlen távolságban. A debreceni együttes jelenleg huszonhat egységgel rendelkezik, ezzel pedig a hetedik pozíciót foglalja el a tabellán – számoltak be róla a klub honlapján. Mándi Norbert legénysége december közepén nem tudott meglepetést okozni a budapestiek otthonában, azt a találkozót a házigazda 29-24-re nyerte.

– Nyilván nehéz dolgunk lesz, ettől függetlenül bizakodó vagyok, reménykedem benne, hogy itthon tudjuk tartani a két pontot – kezdte a beszélgetést Boros Tamás. – A nagyobb teher nem minket fog nyomni, ebből pedig profitálhatunk. 

Nem lep meg a PLER kiváló szereplése, hiszen egy jól összerakott csapatról beszélünk, amelyre többek között a fiatalos lendület a jellemző. Az edzőnk biztosan alaposan feltérképezi az ellenfelet, így tudjuk majd, hogy mik lehetnek a sebezhető pontjai. Már csak négy bajnokink lesz ebben a szezonban, ezekből a találkozókból pedig szeretnénk minél többek kihozni

– hangsúlyozta kapusunk, aki korábban egy szezont lehúzott a PLER-ben.

A sebzett vad

A múlt héten a foghíjas kerete ellenére eléggé megnehezítette a DEAC dolgát az Ózd, ám a második játékrészben eldöntötték a találkozót (24-21). – Azt szokták mondani, hogy a sebzett vad mindig veszélyes, ez pedig ismét bebizonyosodott. Az első félidőben nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna, sok helyzetet elpuskáztunk. A szünet után feljavult a védekezésünk, jöttek a megállító faultok, ezekkel pedig felőröltük a vendégeket – mutatott rá Boros.

A kapuvédő a remek védései mellett akkor sem jön zavarba, ha az ellenfél kapuja üresen tátong: Boros Tamás a mostani idényben már hét gólt szerzett a pontvadászatban. – Jó érzés, amikor betalálok, de az edzéseken ezekre a szituációkra nem készülök külön. Az adott helyzetben próbálom mindig a legjobb döntést hozni, ha kockázatosnak látom, nem lövök kapura – zárta mondandóját Boros Tamás.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában