Kosárlabda

2023.04.30. 06:58

Tizenkilenc éves várakozásnak vetettek véget a debreceniek!

A Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság 2022-23-as kiírásának bajnoka: A DEAC Kosárlabda Akadémia csapata

Forrás: DEAC

A DEAC U20-a kosárcsapata beverekedte magát a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság szombat esti döntőjébe, melyet azzal Sopron KC együttesével víott, amelynek köztudottan jól fekszik az Oláh Gábor utca parkettája – a dunántúliak egy évvel ezelőtt nagyjából ugyanezzel a kerettel értek fel a csúcsra a juniorok között, és Flasár Botondék idén is a végső győzelem megszerzésének céljával érkeztek a cívisvárosba. A mérkőzésre rengetegen kilátogattak, lépten-nyomon mostani és korábbi hajdúsági játékosokba, edzőkbe, illetve helyi kosárlabdabarátokba lehetett botlani a csarnokban. A fokozott érdeklődés nem meglepő, lévén a DEAC majd’ két évtizede éve nem látott bravúr végrehajtására készült: debreceni utánpótlás-alakulat ugyanis utoljára 2004-ben ünnepelhetett országos bajnoki címet. A végig izglmas összecsapás hosszbbításban dőlt el, amit minden szempontból jobban bírtak a hajdúságiak megszerezve az aranyérmet!
Hab a tortán, hogy a különdíjasok között is bőven akad debreceni játékos: a csapat legjobbjának Hegedüs Brúnót választották, a torna védője Hőgye Patrik lett, a hajdú-bihari kosárlabda-szövetség egyéni elismerésében Neuwirth Bence részesült, míg az All-Star ötösben Kenéz Csaba és Kovács Ákos is helyet kapott.

A mérkőzés teljes tudósítását és a nyilatkozatokat ide kattintva olvashatják! 

HBN

A tények:
Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, döntő
DEAC KA U20- Sopron KC U20 78–70 (2015, 18–15, 16–17, 9–16, 15–7) 
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
DEAC: Kenéz 10, Neuwirth 9/9, Hőgye 16/6, Kovács 20, Czermann -. Csere: Turán -, Fekete -, Bankó -, Várszegi 9/9, Ságodi 11, Hegedüs 3/3, Hibján -.
Vezetőedző: Darko Ivanovics
Másodedző: Nemes Péter


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában