Úszás

2023.04.26. 17:56

Kókai Dávid szerint meglesz az olimpiai szint Petrának

A DSI úszó szakosztályának vezetője elégedetten értékelte tanítványai teljesítményét.

Senánszky Petrával edzője is elégedett

Forrás: NS-archív

Négyfős csapattal képviseltette magát a kaposvári úszó országos bajnokságon a DSI Debrecen. Senánszky Petra, Koch Zita, Zombori-Szalontai Ferenc és Sárosi Balázs is szép eredményekkel rukkolt elő, amely Kókai Dávid elismerését is kivívta. 

Senánszky Petra 50 és 100 gyorson is bajnoki címet szerzett, az 50 pille B döntőjében hetedikként ért be. Zombori-Szalontai Ferenc 100 méteres férfi mellúszásban a 6. helyen csapott be a célba, 200 pillangón ötödik lett, 50 mellen a harmadik, míg 200 mellen a negyedik leggyorsabb volt a B döntőben. Sárosi Balázs 50-en, 100-on és 200-on is harcba szállt mellúszásban: a leghosszabb távon az A fináléban a nyolcadik helyet szerezte meg, 100 méteren a B döntőben szintén, míg a legrövidebb versenyszámban a 22. pozíciót tudhatta magáénak. Koch Zita a női 200 pille B döntőjében hetedikként zárt, 100 pillangón a 22., 200 gyorson pedig a 27. hely lett az övé. 

Merne rá fogadni

– Az elsődleges célkitűzésünk, hogy világbajnoki kvalifikációt szerezzünk, erre Senánszky Petrának lehet esélye, illetve tőle várhatunk érmet 50 és akár 100 méter gyorson is. Amennyiben a többieknek sikerül döntőbe jutniuk, akkor maximálisan elégedettek lehetünk a végén – nyilatkozta még az országos bajnokságot megelőzően Kókai Dávid, a DSI úszó szakosztályának vezetője, akinek most felidéztük szavait, és örömmel konstatálta, hogy bizony jó szájízzel zárták a seregszemlét. 

– Balázs és Feri is elérte, hogy A döntőt úszhasson, mindketten jó időeredményeket hoztak, utóbbi fiú ráadásul érettségi előtt áll, most került fel a felnőttek közé, így még értékesebb, amit letett az asztalra. Zita is szép egyéni csúcsokat úszott, roppant hasznos tagja volt a csapatnak. Petra az, akitől érmet, érmeket vártunk, plusz reméltük, kiharcolja a világbajnoki keretbe való kerülést. Szerencsére így is lett. 

Annak ellenére, hogy nehézkes volt a felkészülési időszak, azért láttuk, hogy jól sikerült az alapozás számára. A nyár az 50 méterről fog szólni, látjuk, miben kell még javulnia, de elérhető távolságban van az olimpiai A szint, mernék rá fogadni, hogy meglesz

– értékelte tanítványai ob-n nyújtott teljesítményét Kókai Dávid, aki még mindig egyfajta gyermeki izgalommal várja a medence partjáról, mire mennek sportolói a vízben. 

KSZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában