Atlétika

2023.04.24. 09:30

A gerelyhajító Szilágyi Réka minél többször szeretné megjavítani egyéni csúcsát

Szilágyi Réka Európa-bajnoki negyedik gerelyhajító idén minél többször szeretné megdönteni jelenleg 62,45 méteres egyéni csúcsát, és a 64,00 méteres olimpiai szintet is elérhetőnek tartja.

Szilágyi Réka Debrecenben kezdi a versenyszezont

Forrás: Nemzeti Sport-archív

A 27 éves cívisvárosi atléta az MTI-nek elmondta, hogy izgatottan várja a versenyszezont, amelyet május elsején Debrecenben kezd meg a magyar egyetemi-főiskolai országos bajnokságon.

„Helyezésben nem tűztem ki magamnak konkrét célt, az a fő, hogy minél többször megjavítsam az egyéni csúcsomat, és ha ezt teljesítem, akkor minden rendben lesz” - mondta Szilágyi Réka, aki tavaly a müncheni kontinensviadalon csak 11 centiméterrel maradt le a dobogóról.

A hatszoros magyar bajnok gerelyhajítónak még nem alakult ki a pontos versenynaptára, de mindenképpen szeretne részt venni mindkét hazai bronz kategóriás viadalon, a világbajnoki (63,80 m) és az olimpiai szintet pedig nagyon is elérhetőnek tartja. Ha ezeket nem sikerül elérnie, akkor a világranglistáról juthat ki a vb-re és Párizsba.

„Ezek abszolút reális célok, és azon leszek, hogy minél közelebb legyek a szintekhez, vagy akár meg is dobjam őket” - erősítette meg Varga Lőrinc tanítványa, aki „hatalmas ajándéknak” tartja, hogy hazai közönség, a családja és szerettei előtt versenyezhet majd az augusztusi budapesti világbajnokságon.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában