Labdarúgás

2023.04.03. 19:09

Dzsudzsák Balázs húzott: elkerülte a nagycsapatokat a magyar válogatott

Az ír, a lengyel és a walesi csapattal került azonos csoportba az U17-es magyar válogatott labdarúgócsapat.

A viadal nagykövete húzta ki a résztvevőket tartalmazó golyókat

Forrás: Napló-archív

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott az ír, a lengyel és a walesi csapattal került azonos négyesbe a május 17-én kezdődő, hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

A csoportkör hétfői, budapesti sorsolásán Dzsudzsák Balázs, a 109 szerepléssel válogatottsági rekorder támadó, a viadal nagykövete húzta ki a résztvevőket tartalmazó golyókat. A DVSC játékosa elmondta, rég volt már, amikor U17-es tornán játszott, és nagy megtiszteltetés számára, hogy egy ilyen viadalnak lehet a nagykövete.

– Nagyszerű érzés, ha már ilyen fiatalon a hazádat képviselheted. A pályára lépő labdarúgóknak azt kívánom, élvezzenek minden pillanatot, mutassák meg magukat és higgyenek az utolsó percig – jelentette ki Dzsudzsák Balázs.

A sorsolást vezénylő Marcello Alleca, az európai szövetség (UEFA) válogatott tornákért felelős vezetője elmondta, először lesz Magyarországon ennek a korosztálynak az Európa-bajnoksága.

A többi csoportból a C-ben nagy csatára van kilátás a portugál, a címvédő francia és a német csapat között, míg a D jelű négyesben a legutóbbi három alkalommal döntős - ebből kétszer nyertes - hollandok az angolokkal is találkoznak. A kvartettekből az első kettő jut a negyeddöntőbe.

A 21. U17-es kontinenstornának május 17. és június 2. között Balmazújváros, Budaörs, Budapest, Debrecen, Felcsút és Telki ad otthont.

Az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportbeosztása:

A csoport: MAGYARORSZÁG, Írország, Lengyelország, Wales

B csoport: Szerbia, Spanyolország, Olaszország, Szlovénia

C csoport: Portugália, Franciaország, Skócia, Németország

D csoport: Horvátország, Hollandia, Svájc, Anglia

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában