Futsal

2023.04.23. 21:27

Az a fránya helyzetkihasználás…

A Debreceni Egyetem alakulata kikapott a Tolna csarnokában, így a DESOK-ban dől el, hogy melyik gárda jut a döntőbe.

Nem tudták lezárni a párharcot a debreceniek

Forrás: deac.hu

A DEAC női futsalosai abban bíztak, hogy vasárnap a Tolna-Mözs otthonában diadalmaskodnak, ezzel pedig bebiztosítják a helyüket az NB I. döntőjében. Az egyik fél második sikeréig tartó párharc első felvonása nagy izgalmakat tartogatott, végül Horváth Viktória 46. percben lőtt góljával nyert a DEAC a DESOK-ban. 

Amint azt a klub honlapján írják, hamar eldőlt, hogy a vasárnapi összecsapáson nem kell ennyi időt várni az első találatra, mivel egy debreceni megingást Krascsenics Petra már a harmadik minutumban megbüntetett. 

A rosszabb kezdést követően egyre inkább felvették a ritmust a cívisvárosiak, több helyzetet is kidolgoztak, ám a befejezésekbe rendre hiba csúszott.

A hazaiak ezúttal is gyakran elővették az öt a négy elleni taktikájukat, de a fór miatt felesleges kockázatot nem vállaltak.

Javítani kell

A szünet után igyekezett egalizálni Quirikó Vivien alakulata, ehhez megvoltak a lehetőségei, de a befejezéseknél ismét rossz döntéseket hoztak. A huszonötödik percben ismét akadt egy rövidzárlat hátul, amiből Szalkai Kitti profitált. A hátralévő időben ugyan igyekeztek eltüntetni a hátrányunkat a debreceniek, ám nem jártak sikerrel.

– Sajnos ezen a meccsen sok rossz egyéni teljesítmény volt nálunk. Többen sem hozták azt, amire szükség van egy ilyen párharcban. 

Nem szoktam a játékvezetők ítéleteivel foglalkozni, de már meccsek óta egyértelmű dolgokat nem fújnak be nekünk, gondolok itt például a kezezésekre, de nem szeretnék erre semmit fogni.

Ezúttal is a helyzetkihasználással gyűlt meg a bajunk, ez már visszatérő probléma. Amennyiben ezen nem javítunk, akkor jövő héten is nagyon nehéz dolgunk lesz – összegzett Quirikó Vivien.

A tervek szerint a mindent eldöntő harmadik összecsapás jövő vasárnap lesz a DESOK-ban.

A tények
NB I. elődöntő második mérkőzés
2F-Bau Tolna-Mözs-DEAC 2-0 (1-0)
Tolna Városi Sportcsarnok, vezette: Szabó Péter, asszisztensek: Éreth Attila, Rácz Zoltán.
Gólszerzők: Krascsenics P. (3.), Szalkai (25.)
A DEAC összeállítása: Torma – Csepregi, Fülöp, Gajzágó, Horváth V. Cserék: Kopjári, Hardon, Tóth N., Pócsik, Nagy A., Üveges, Czégény. Vezetőedző: Quirikó Vivien.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában