Atlétika

2023.04.04. 18:06

Arany Attila továbbra is kiváló formában

A harmadik legjobb európai futó volt a kolozsvári félmaratonon.

A DSI Debrecen kitűnősége, Arany Attila a plakettel

Forrás: Arany Attila-archív

Arany Attila, a DSI Debrecen kiváló hosszútávfutója továbbra is remek formában van, a két héttel a mostari félmaratonon begyűjtött ezüstérme után a Kolozsvár Nemzetközi félmaratonon – a versenyen elért eddigi második legjobb időeredményével – az értékes 5. helyet szerezte meg. 

A kenyai futókat is felvonultató, erős nemzetközi mezőnyben az európai versenyzők közül a 3. legjobb eredménnyel ért célba. 

arany-attila-tovabbra-is-kivalo-formaban-atletika-hajdu-bihar--kolozsvar-haon-sport-dsi-debrecen
Arany Attila
Forrás: Arany Attila-archív

Portálunknak edzője, Arany Csaba elemezte a futóverseny kihívásait. - A nyári Egyetemi Világjátékok (korábbi nevén Uiversiade) előtt három tavaszi felkészülési versenyt terveztünk. A Mostarban elért ezüstérem után a második állomás a Kolozsvár félmaraton volt. 

Előzetesen a pálya rajzból sejtettük, hogy egy nehezen futható, hat darab 180 fokos fordítóval, alattomos szintemelkedésekkel tarkított útvonal vár Attilára.

 Az óriási bravúr lett volna, ha ezen a pályán egyéni csúcsot ér el. Célunk most elsősorban az egyenletes, fokozatosan gyorsuló, egyéni iram fegyelmezett betartása, és nem minden áron a helyezés volt. Azt hiszem ez maradéktalanul sikerült is. Ezen a pályán több, mint biztató az 1.08.44-es időeredmény, ami csak 36 másodperccel maradt el az egyéni rekordjától – hangúlyozta a szakember. 

arany-attila-tovabbra-is-kivalo-formaban-atletika-hajdu-bihar--kolozsvar-haon-sport-dsi-debrecen
Arany Attila
Forrás: Arany Attila-archív

Arany Attila eredménye azért is különösen ígéretes, mert egy számára kevésbé fekvő útvonalon szinte végig egyedül futva teljesítette a távot. – Az utcai versenyek abban különböznek a pálya atlétikától, hogy minden helyszín útvonala más és más. Rengeteg tapasztalatot szereztem az elmúlt két versenyemen. Míg Mostarban kedvemre való gyors pályán, a tempómnak megfelelően egy három fős csoportban futhattam, addig Kolozsváron a táv 98 százalékát egyedül, egy kellemetlen karakterisztikájú pályán teljesítettem. 

Az előttem futó, rendkívül gyorsan kezdő 5 fős mezőnyből sikerült elcsípnem egy moldáv versenyzőt, míg engem senki nem ért be a mögöttem futók közül.

Szerettem volna persze dobogóra állni, de ebből a fegyelmezett, idő kontrollált futásból ennyit lehetett kihozni. A kenyai futók még túl erősek nekem, de örülök, hogy először versenyezhettem afrikai sportolókkal – nyilatkozta a DSI Debrecen kitűnősége. 

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában