Kézilabda

2023.04.24. 15:21

A céljukat elérték a kézisek, érmet szereztek

A DVSC-nél örülnek a kupabronznak, és bíznak benne, a bajnokságban is meglesz a harmadik hely.

A csapat és a szurkolók is örültek a bronzéremnek

Forrás: NS/Á. K.

Bronzérem került a DVSC Schaeffler játékosainak nyakába Tatabányán múlt hétvégén. Nem kérdés, remekül helytálltak a debreceniek a Török Bódog Magyar Kupa négyes döntőjében annak ellenére is, hogy rögtön a Győr elleni meccsük legelején kiesett egyik központi játékosuk, Mariana Costa. Mint ismert, a brazil jobbszélső saját klubtársával, Catherine Gabriellel ütközött, a Loki kapusa, aki egyben jó barátnője is Costának, olyannyira letarolta őt önszántán kívül, hogy a szélsőt azonnal kórházba szállították. A vizsgálatok során kiderült, többszörös arccsonttörést, állkapocscsont-törést és agyrázkódást szenvedett, és még szombaton éjszaka megműtötték Budapesten. 

Costa az az ember a piros-fehéreknél, aki mindig jókedvű, mindenkihez van egy-két jó szava, ha szükség van rá, támogatja, átlendíti a nehéz periódusokon a lányokat, így érthetően nagyon fájó volt a kiesése. Mindezek ellenére odatették magukat a cívisvárosiak az elődöntőben, ahol a világ egyik legjobb csapata, a Győr volt az ellenfelük. Csodásan indult a derbi, 5–1-re is vezettek a hajdú-bihariak, akik a folytatásban sem hagyták leszakítani magukat, az utolsó pillanatokban esélyük volt a hosszabbítás kiharcolására is – végül 27–26-ra nyert az ETO. 

A lokisták újra bizonyították, van tartásuk, és egy világszinten kiemelkedő egylet ellen is van keresnivalójuk. Maga Ambros Martín, a Győr vezetőedzője is elismerte, szerencse is kellett ahhoz, hogy ők kerüljenek be a fináléba. 

Szilágyi Zoltán, a DVSC mestere úgy látta, döntő volt a rutintalanságuk. – Bosszús vagyok, mindkét félidő végén lehetőségünk lett volna egalizálni, de buta hibák miatt ez nem sikerült. Ott volt a lehetőség a kezünkben, de úgy tűnik, még mindig hiányzik az a kis plusz, ami segítene továbblépni. Ezzel együtt nagyon büszkék lehetünk a csapatra – fogalmazott az M4 Sport kamerái előtt a tréner, aki azt is kiemelte, hogy Mariana Costa súlyos sérülése nagyon érzékenyen érinti az egész társaságot. 

Planéta Szimonetta is nyilatkozott, szerinte komoly lelki hullámvasút volt a Győrrel szembeni elődöntőjük, ugyanakkor jelentős erőbedobásra késztették őket, ami nagy fegyvertény. Szimó kicsit előre is tekintett, és hangsúlyozta, éremért jöttek, amit vasárnap meg is szerezhetnek.

Állták a sarat

A második elődöntő után eldőlt, az MTK Budapest ellen harcolhatja ki a bronzérmet a DVSC, a Fradi átrobogott Vágó Attila alakulatán, 39-23-ra nyertek a zöld-fehérek. A vasárnapi bronzmeccsen egészen más mentalitásban lépett pályára a megtizedelt MTK, mint az azelőtti napon. Az esélyesség terhe ott lebegett a Debrecen felett, amely az összecsapás egyes periódusaiban érződött a teljesítményükön, azonban állták a sarat, és végül simán, 32–26-ra győzedelmeskedtek. Teljesen megérdemelten akasztottak bronzérmet a debreceni kedvencek nyakába, és az ünneplés pillanataiban látszott, ők is boldogok a medáltól. Costáról ekkor sem feledkeztek meg társai, meze végig velük volt.

Kácsor Gréta értékelésében kitért rá, hogy megviselte őket egyrészt Costa elvesztése, másrészt a győri meccs maga. – Az MTK elleni meccs nekünk volt inkább teher, fejben nem is mindig tudtuk ezt kezelni. Örülök a bronzéremnek, remélem, a bajnokságban is meglesz a harmadik hely! – mondta a balátlövő. 

A kupabronz tehát a zsebben, azonban nem feledkeztek meg a bajnokságról sem DVSC-nél, mely csütörtökön 18 órától a Siófokot fogadja a Hódosban. 

A Ferencváros megvédte címét az MK-ban, miután a fináléban 28–27-re legyőzte a bajnok Győri Audi ETO KC-t. 

 

A DVSC-vel kapcsolatos további hírekért kövesse megújult Facebook-oldalunkat!

DVSC, kézilabda, labdarúgás, Facebook

KSZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában