Súlyemelés

2023.03.12. 18:15

Érmekkel zárta a hétvégét a Fiszej SE

A Fiszej SE remeklő csapata Szombathelyen | Forrás: Fiszej SE

Szombathelyen volt a Savaria Kupa–XII. Tóth Géza kiemelt emlékverseny, amin a Fiszej SE súlyemelői közül hárman is részt vettek szombaton – áll a klub közleményében. Junior korosztályban két versenyző, a felnőttek között pedig egy sportoló lépett dobogóra. 

Kecskés Karina első helyen végzett a női junior korosztály 55 kg-os súlycsoportjában, a junior kategória legeredményesebb versenyzője lett és különdíjban is részesült. A fiatal debreceni súlyemelő szakításban 70 kg-ig, míg lökésben 93 kg-ig jutott, utóbbi új országos csúcsnak számít – Karina saját korábbi rekordját döntötte meg. Összetett eredménye tehűt 163 kg lett.

Ugyanebben a súlycsoportban Papp Napsugár a 3. helyen végzett, szakításban 40 kg, lökésben 60 kg volt a teljesítménye, összetett eredménye így 100 kg volt. Richter Laura Patrícia pedig a felnőtt korosztály 49 kg-os súlycsoportjában indult, ahol az 1. helyet szerezte meg, azzal, hogy szakításban 47 kg, lökésben pedig  62 kg volt a teljesítménye, ezzel az összetett eredménye 109 kg lett.

Nyíregyházi siker

Ugyancsak szombaton szerepelt Halász Zsolt a Fiszej SE ifjúsági súlyemelője, aki Nyíregyházán a Területi Minősítő versenyen vett részt. Ő az ifjúsági korosztály 96 kg-os súlycsoportjában szerzett 1. helyet az ifjúsági korosztály legeredményesebb versenyzőjeként, ráadásul különdíjban is részesült. A fiatal sportoló szakításban 90 kg-ig, lökésben 112 kg-ig jutott, így összetett eredménye 202 kg lett, amivel megdöntötte eddigi egyéni legjobbját ebben a súlycsoportban. 

A súlyemelők edzője, Kecskés Zoltán elégedettségét fejezte ki a tanítványai által produkált eredmények kapcsán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában