Futsal

2023.03.20. 11:36

Frank Tamás: „ Sajnos ez a realitás”

A magyar női futsalválogatott negyedik helyen végzett az Európa-bajnokság Final Fourjában.

Forrás: Czinege Melinda

Frank Tamás együttese ugyan negyedik lett a debreceni rendezésű Európa-bajnokság Final Fourjában, ám sokak szívét így is elnyerték a magyar lányok. Előbb pénteken az elődöntőben Ukrajna ellen játszottak, s kiélezett küzdelemben keleti szomszédjaink nyerték 2–1-re az összecsapást, így biztossá vált, hogy Portugália ellen kellett volna megszerezniük a harmadik helyet. Vasárnap azonban nem sok babér termett Krascsenicséknek, 12–0-ra kaptak ki a luzitánoktól, így a negyedik pozícióban végeztek lányaink. 

A vasárnapi összecsapás után Frank Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitány a HAON-nak értékelte a látottakat. – Az első félidőért egy szó sem érheti a ház elejét, ennyi van a két együttes között. Szerencsétlen gólokat kaptunk, ezt követően a lányoknak is nehéz újra felpörögni, egy idő után nagyon megléptek a portugálok, ettől függetlenül sajnos ez a realitás. 

A válogatottunk akkor lesz jobb, hogyha mindenki profiként fogja felfogni a dolgokat.

Őszintének kell lenni, s látni, hogy összesen három klub van, akiknél ilyenek a körülmények, a többieknél szinte csak hétvégén találkoznak a mérkőzéseken. 

Ebből a pár napból annyit lehetett tanulni, hogy amennyiben csúszunk-mászunk minden labdáért, egymásért küzdve harcolunk, akkor olyan szoros eredményeket is elérhetünk, mint Ukrajna ellen.

Portugália ellen nem volt kérdés, ám azt sajnálom, hogy ennyi lett a végén közte, mert erre nem szolgáltunk rá – értékelt a tréner. 

Fontos tapasztalatok 

Forrás: Czinege Melinda

A magyar válogatott keretében szerencsére sok DEAC-játékos volt, akik kivétel nélkül mindent beleadtak a két összecsapásba. Komoly eredmény nem sikerült ugyan elérniük, de Üveges Katalin szerint amennyiben le tudják vonni a megfelelő következtetéseket, akkor sokat tanulhat a nemzeti tizenegy az Európa-bajnokság meccseiből. – Igazság szerint elfáradtunk a a bronzmeccsre, biztosan bennünk volt, hogy az ukránok elleni találkozón magas hőfokon játszottunk, s nagyon akartuk azt a sikert, de nem jött össze. 

Annak ellenére sem feltartott kézzel futottunk ki a pályára, hogy ennyi lett közte. Ezek olyan dolgok, hogy hiába videózunk akár napokat, hiába tudjuk mit fognak csinálni, nem tudjuk lekövetni őket, más szinten futsaloznak.

Ukrajna is sajnos előttünk jár a sportágban, nem véletlen kerültek a fináléba, régóta együtt játszanak. 

A szurkolóink előtt le a kalappal, hiszen nem csak csendben ültek, hanem tényleg hangosan buzdítottak minket. Rengeteg szeretetet kaptunk tőlük, sok üzenetet küldtek, nagyon sokat jelentett.

Az sem mellékes, hogy sokan voltunk a DEAC-ból, hiszen legalább van viszonyítási alapunk, mi is az európai mérce. Szerencsések vagyunk és nagyon hálásak, hogy ilyen tapasztalatokkal bővültünk – nyilatkozta a játékos. 

Orosz Krisztofer

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában