Futsal

2023.03.14. 19:41

A DEAC kiválósága elárulta, mit vár az Eb négyes döntőjétől

A kapus szerint a magyar válogatott a taktikáját a stabil védekezésre építheti, a labdaszerzésekből pedig gyors ellentámadásokat vezethet.

Torma Lilla érmet szeretne

Forrás: deac.hu

A magyar női futsalválogatott péntek este Ukrajnával csap össze a Főnix Arénában az Eb final four második elődöntőjében, a másik ágon Spanyolország Portugáliával találkozik. Frank Tamás pár napja kihirdette a keretét a kontinensviadal debreceni végjátékára. 

A szövetségi kapitány döntése alapján a DEAC-ból Üveges Katalin, Fülöp Diána, Tóth Nóra, Horváth Viktória, valamint Torma Lilla veheti ki a részét a mieink minél sikeresebb szerepléséből. 

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a DEAC trénere, Quirikó Vivien a nemzeti együttesünk pályaedzője. A cívisvárosi kontingens ideális helyzetben még nagyobb is lehetne, ám sajnos Krascsenics Csilla sérülés miatt csak a lelátóról szurkolhat a társainak.

– Nagyon boldog voltam, amikor kiderült, hogy a szakmai stáb számít rám a négyes döntőben – nyilatkozta Torma Lilla a deac.hu-nak. – Külön öröm, hogy a szülővárosomban szerepelhetek valószínűleg sok rokonom és ismerősöm előtt. Büszke lehet arra a DEAC, hogy ilyen sokan juthatunk szóhoz az Európa-bajnokságon. Szerintem profitálhat abból a válogatott, hogy azonos klubban játszunk, vagyis eléggé összeszoktunk már az évek alatt. Csicsu kiesése óriási érvágás, hiszen meghatározó tagja a csapatnak és a debreceni sornak, de bízom benne, hogy sikerül őt pótolni. Ahogy közeledünk a rajthoz, egyre nő bennem az izgatottság. A múlt héten a fiúk a horvátokkal játszottak vb-selejtezőt a csarnokban, és akkor átéreztem, hogy milyen atmoszféra várhat ránk – mutatott rá a kiváló kapus.

A januári sorsoláson eldőlt, hogy a magyarok az ukránokkal harcolhatnak meg a döntőbe jutásért. Tavaly a két csapat a bronzéremért küzdött meg egymással, akkor keleti szomszédunk 2-1-re nyert.

– A fegyelmezett védekezés lehet az egyik erősségünk, a megszerzett labdákból pedig próbálunk gyors kontrákat vezetni. Tudásban talán Ukrajna áll hozzánk a legközelebb, ettől függetlenül sem lehet azt állítani, hogy mi leszünk a favoritok, de nyilván a közönség buzdítása erőt adhat nekünk. Ellenfelünk összetétele az előző évhez képest nem sokat változott, egyedül Anna Sulha visszatérését lehet kiemelni, ő a legutóbbi négyes döntőről sérülés miatt lemaradt. Hogy mivel lennék elégedett a hétvégi torna után? Maximalista ember vagyok, így mindig a legmagasabb célt tűzöm ki magam elé. Szeretnék érmet szerezni, hiszen ez nagy álmom, ami jó lenne, ha teljesülne – fogalmazott Torma Lilla.

A négyes döntő programja:

Március 17. (péntek) 16.00: Spanyolország-Portugália

Március 17. (péntek) 19.30: Ukrajna-Magyarország

Március 19. (vasárnap) 17.00: bronzmeccs

Március 19. (vasárnap) 20.00: döntő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában