Kosárlabda

2023.03.04. 20:37

Hatalmas DEAC-siker Szegeden

Simán indult, izgalmas lett a vége a fekete-fehérek meccsének.

Forrás: DEAC

Nem a legjobb előjelekkel várhatta a találkozót Andjelko Mandics alakulata, hiszen a héten Djordje Drenovac bokája kifordult az egyik edzésen, s bár hosszú időt nem kell kihagynia, Szegeden még nem tudta vállalni a játékot. Ennek megfelelően valamelyest átalakult a hajdúságiak kezdő ötöse, Tóth, Govens és Mócsán mellé a hosszú idő után visszatérő Garamvölgyi került be, míg „fiatal poszton” Neuwirth kapott lehetőséget – írta a deac.hu. 

Utóbbi hárompontosával indult az összecsapás, majd egy ziccer után Mócsán is beköszönt kintről, így két perc elteltével máris időt kértek a hazaiak. Garamvölgyi tempója után már 10-0-ra vezettet a DEAC, de nem sokkal később az első szegedi kosár is megérkezett, Washington duplájára három és fél percet kellett várni. A folytatásban Govens lépett elő egykori kenyéradója ellen, az irányító nagyszerűen mozgatta társait, így a negyed hajrájára tovább nőtt a debreceni fór (9-22). A játékrész hajrájában azonban feltámadt a Szedeák, egy perc alatt három triplát is értékesítettek, s bár addig semmi nem utalt rá, szempillantás alatt visszajöttek négyre. 

Person betörése után már 11-0-s rohanásnál jártak a Tisza-partiak, Scott pedig hiába törte meg a debreceni kosárcsendet egy középtávoli formájában, Washington hárompontosával már csak egy volt közte (23-24). Taylor percei következtek, a center tőle szokatlan módon négyből négy büntetőt is bevágott, majd egy tetszetős centermunka végén ismét meglépett a DEAC 23-30). A vendéglátók nem hagyták magukat, Washington és Person révén újra zárkóztak, és ugyan rengeteg büntetőt kihagytak az első húsz perc során, utóbbi kosarával végül ők mehettek egypontos előnnyel az öltözőbe. 

A második félidőt is a DEAC kezdte jobban, Tóth és Mócsán remekelt támadó oldalon, így három és fél perc eltelével ismét magához hívta övéit a hazai szakmai stáb (43-50). Ez sem törte meg a fehér-feketék lendületét, Garamvölgyi triplájával, Govens gyorsindításával és Tóth szemfüles kosarával ismét kétszámjegyű volt az előny (45-57). A negyed záró perceiben Mócsán kapcsolt át szupersztár fokozatba, sorra szerezte emberrel a nyakán a kosarakat, majd az utolsó minutumban faulttal együtt értékesített egy hármast, nem sokkal később pedig a dudaszó pillanatában talált be távolról (55-67). 

A negyedik etapban felváltva estek a kosarak, a cívisvárosiaknál nagyszerűen járt a labda támadásban, a türelmes és tudatos kosárlabdának köszönhetően pedig állandósult a különbség. Öt perccel az órán nagy hajrába kezdett a Szeged Nicholson és Person kosaraival tízen belülre zárkóztak (68-75). Hiába válaszolt Taylor két kosárral, nem állt le a Szedeák, szinte minden támadásból betaláltak, így másfél perccel a vége előtt Washington büntetői után már csak kettő volt közte (77-79). Már az utolsó percben jártunk, amikor Polyák elképesztően fontos hárompontost dobott, majd Nicholson kosarára is válaszolt kiszorított helyzetből. Washington kosara után már szabálytalankodni volt kénytelen a Szeged, de Mócsán higgadt maradt a vonalon, így ha nehezen is, de megszerezte 12. bajnoki sikerét is a DEAC a bajnokságban. 

Naturtex-SZTE-Szedeák – DEAC 83-86 (18-22, 19-14, 18-31, 28-19)

Szedeák: WASHINGTON 25/9, Polányi, Roberson 14, Bognár 3, NICHOLSON 14 csere: PERSON 17/12, Balogh 3/3, Carter 4, Kerpel-Fronius 3/3, Filipovics.

vezetőedző: Nikola Lazics

DEAC: GOVENS 11/3, Neuwirth 5/3, MÓCSÁN 24/12, Garamvölgyi 7/3, TÓTH 11 csere: TAYLOR 15, Scott 4, Gáspár, Polyák 9/3.

vezetőedző: Andjelko Mandics

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában