Futsal

2023.03.26. 14:35

DEAC-MVFC: a saját kedvencük sikerében reménykednek hétfőn

Vojthné Kovács Tünde szíve a DEAC-ért dobog, Magyar Péter a Berettyóújfalu mellett köteleződött el.

Ismét megmérkőznek a DEAC-osok és az újfaluiak

Forrás: Napló-archív

Fotó: Molnár Péter

Nem kérdés, egy DEAC-MVFC Berettyóújfalu összecsapás mindig kiemelt jelentőségű, akárhányszor is nézzen farkasszemet e két gárda. Ezúttal hétfőn 18.30-tól a DESOK-ban csapnak össze, a férfi futsal NB I. felsőházi rájátszásának negyedik fordulójában. 

Az elmúlt három találkozójukból a debreceniek kettőt megnyertek, és egyszer ikszeltek, a Mezei-Vill egy-egy darabot számlál a győzelmekből, döntetlenekből és vereségekből egyaránt.

Az alapszakasz során kétszer is megütköztek a csapatok, Trencsényi János tanítványa előbb 2–1-re nyertek, január 23-án pedig 4–4-nél ért véget a találkozó.

Családi program

Ezúttal nem játékost, vagy trénert kérdeztünk előérzeteiről, hanem egy DEAC- és egy MVFC-drukker mondta el lapunknak, mit várnak hétfőn este. – 

Az Újfalu elleni mérkőzések mindig kiemelt rangadónak számítanak, a Berettyó egy erős csapat, ezúttal is jó derbire van kilátás, melynek végén remélem, mi örülhetünk majd

– fogalmazott Vojthné Kovács Tünde, aki a Debrecen minden hazai meccsén ott van a DESOK-ban. – Családi programként tekintünk a meccslátogatásokra, a fiam már 13 éve focizik, most épp a DEAC U17-es együttesének játékosa, az edzője Harmati Tamás, az NB I.-es egylet egyik alapembere. Az évek során nagyon megszerettem a futsalt, pörgősebb, mint a nagypálya, a játékosok barátságosak, és kiváló a szurkolói közösség is.

Vojthné Kovács Tünde, Vojth Balázs, DEAC szurkolók, futsal
Vojthné Kovács Tünde és férje, Vojth Balázs is DEAC-sikerben bízik
Forrás: Vojthné Kovács Tünde-archívum

Nincsenek biztos győzelmek

Magyar Péter is úgy véli, hogy a futsal a nagypályás labdarúgáshoz képest sokkal komplexebb, izgalmasabb és nagyobb odafigyelést igénylő játék. – 2007 óta tudok a Mezei-Villről, mint a szülővárosom csapatáról, és mivel magamat félig bihari embernek nevezem, ezért gyakorlatilag azóta vagyok MVFC-drukker. 

Amióta sokat fejlődött a DEAC, azóta az MVFC elleni mérkőzések igazi rangadónak számítanak. Egy igazi felsőházi presztízsmeccset várok ezúttal is, az eddigi összecsapások is megmutatták, nincsenek előre lefutott, biztos győzelmek

– vélekedett Magyar Péter, aki leginkább Mezei Dáviddal és Nagy Imrével szimpatizál az Újfaluból. 

Magyar Péter, Futsal, MVFC Berettyóújfalu
Magyar Péter reméli, győzni tud a Mezei-Vill
Forrás: Facebook/Magyar Péter

KSZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában