Utánpótlás foci

2023.02.03. 16:10

Nemzetközi megmérettetések várnak az Olasz Focisulira

Forrás: ORLEN Beniaminek Cup

A debreceni Olasz Focisuli több korosztályának együttesei is nemzetközi tornákon szerepelnek majd a hétvégén. A klub akadémia szintű, több téren is egyedülálló aktív képzési, versenyzési és nemzetközi programjának ezek fontos lépcsőfokai ezen a korosztályok fejlődésében – áll a klub közleményében. 

Forrás: ORLEN Beniaminek Cup

A tízévesek egy háromnapos lengyelországi versenyen vesznek részt. A 2013-as korosztályú futballisták lengyel, cseh, ukrán és szlovák akadémiák játékosai ellen szerepelhetnek a 24 csapatos nemzetközi tornán. Ezen az eseményen neves sportegyesületek vesznek részt: az olasz Juventus és a Borussia Dortmund lengyelországi fiókcsapatai mellett a Spartak Trnava, a Lokomotiv Zagreb, a Wisla Krakow, a Karpatia Lvov, a CFR Cluj is. Ez a torna fontos felkészülési állomás a közeljövőben, az olaszországi Garda tónál megrendezendő nemzetközi találkozóra, melyre évek óta jár ez a korosztály.

Forrás: Olasz Focisuli

A 2015-ös, U8-as kategória kis labdarúgói itthon folytatják szereplésüket. Az Olasz Focisuli által szervezett tornára több hazai és külföldi akadémia fogadta el az egyesület meghívását. Többek között a DVTK, a Kisvárda, a nagyváradi NAC Oradea, az LPS Bihorul Oradea, a szlovák CFT Akadémia és az ukrán Uzsgorod (Ungvár) is jelen lesz a vasárnapi megmérettetésen, a hajdúhadházi sportcsarnokban. A Hajdú Farsangi focitorna egyébként minden korosztályban indít versenyt, hazai és külföldi utánpótlás klubok részvételével. 

Az U11-s korosztály vasárnap Monoron találkozik a Puskás Akadémia, a Budapest Honvéd a Szolnoki MÁV és a helyi klub korosztályos csapataival egy színvonalas tornán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában