Futsal

2023.02.13. 20:18

Izgalmas lett a vége, de megszerezte a második helyet az MVFC! – fotókkal

Első félidei remek játékával ágyazott meg a sikernek újfalui együttes.

Első félidei duplázók egymás között: Rafinha (balról) és Iszák Dominik

Forrás: Czinege Melinda

A második hely szempontjából kulcsfontosságú találkozót vívott egymással az MVFC Berettyóújfalu és a Veszprém a futsal NB I. alapszakaszának utolsó, 22. fordulójában. A hétfő este megrendezett rangadót mindkét együttes tartalékos összeállításban várta: a hazaiaknál 5 sárga lapos eltiltását töltötte Rábl János, Nagy Dániel és a brazil Matheus, míg Szabó Pétert sérülés tartotta távol a pályától. 

A másik oldalon is akadtak komoly hiányzók: az éppen Újfaluról a királynék városába igazolt Kártik Zsombor, és a brazil gólvágó Everton Felipe maródi, Gerencsér Antal kisárgázta magát, míg a sokszoros válogatott, rutinos Tatai József épp csak, hogy edzésbe állt, így nem volt a legideálisabb formában.

Rábl és Szabó távollétében ezúttal is Nagy Imre karján feszült a csapatkapitányi karszalag.

A mérkőzés kezdőrúgása előtt a törökországi és szíriai földrengés áldozataira emlékeztek a csarnokban. Alig telt el fél perc a meccsből már érkezett is a Beszélj!, Beszélj! utasítás a kispadok irányából. Nagy Imre volt az első bátor próbálkozó, de ő még nem talált kaput, nem úgy mint Iszák Dominik, aki egy keresztpasszt küldött védhetetlenül a léc alá a második percben! 1–0!

A Veszprém igyekezett nyomást gyakorolni a hajdúságiakra, de komoly veszélyt nem jelentettek az újfalui kapura. A vendégektől Gavrilovicnak szorult be a levegő, de némi ápolást követően folytatni tudta a játékot. A szusszanásnyi szünet arra pont jó volt, hogy rendezte sorait a Mezei-Vill.

Csendesedett a mérkőzés, a játékrész feléhez közeledve az okozott izgalmat, hogy Rafinha egy szerelési kíséreténél a labda kivágódott a lelátóra, de az ijedtségen kívül szerencsére senkinek nem lett semmi baja.

A 12. percben Rafinha maradt a földön, ugyanis egy ütközést követően beverte a fejét a borításba. A kiváló futsalost a pálya szélén vizsgálták tovább agyrázkódás gyanújával. Nagy Imre szép kapáslövése ragadtatta tapsra a nézőket, aztán pár pillanat múlva Boromisza rakétáját követően már a kapus Sándor Máté reflexeit dicsérhette az ezerfejű. Szerencsére Rafinha visszatérhetett a csapatba, de egy két üresjárat idején még bőszen simogatta a kobakját. Takács Zoltán érzett meg egy önfeláldozó szerelést, az esetnél a veszprémiek bőszen reklamálták a lapot, de a spori fel sem vette.

Pár pillanatra Tatai is megmutatta magát, kapura rabonázott egy labdát, de a próbálkozás elhalt Sándor Máté ölében. Rafinha olyannyira rendbe jött, hogy rögtön duplázott: előbb egy cselsorozat végén bombázott védhetetlenül bombázott a veszprémi kapuba, amikor épp a 16. percre fordult az óra. Majd két minutummal később egy szöglerúgás-variációt követően lőtte ki a jobb alsót. 3–0!

Spandler kapus majd felrobbant a méregtől, de nem sokkal később magát átkozhatta, ugyanis egy elpasszolt labdáját követően csak a szerencse mentette meg a negyedik góltól. Utána már Fortunához sem, ugyanis Iszák egy parádés cselsorozat végén emelt fölötte a kapuba a szünet előtt pár pillanattal. 4–0!

Nagyszerű első félidőt produkált a Berettyó, amellyel meg is ágyazott a sikernek. 

A fordulás után egész pályás letámadásra jött ki a Veszprém. A 23. percben gyors egymásutánban kétszer is tovább növelhette volna előnyét az MVFC: Rafinha tört egyedül kapura, de nem tudott túljárni Spandler eszén, a kipattanót pedig Takács pofozta bele egy visszafutó védőbe.

A mi késik, nem múlik a 25. minutumban Gál István húzta meg a bal szélt, majd Nagy Imréhez továbbított, aki a teljesen üresen érkező Erdei Szabolcs elé tálalt, a fiatal futsalosnak pedig már csak az üres kapuba kellett passzolnia a játékszert. 5–0!

Összejött a szépítés a dunántúliaknak, ki más, mint Tatai volt eredményes, egy szögletrúgás után talált a rövid alsóba. A második félidő arra felelőtlenül jó volt, hogy Trencsényi János a fiataloknak is lehetőséget adjon a rutinszerzésre, akik nagy lelkesedéssel vetették magukat bele a küzdelembe. Aztán a semmiiből egy perc alatt hirtelen két gólt szerzett a Veszprém előbb Rafinha ért bele pechesen egy labdába, majd egy egyértelmű vendégfault után volt eredményes Kiss. (36. perc, 5–3)

A közönség tüntetett, de a bírók megadták találatot, így egy pillanat alatt szorossá vált a mérkőzés. Trencsényi János időt kért, hogy lenyugtassa a kedélyeket. Támadásban vészkapusra váltott a vendégcsapat, be is szorította a kapuja elé a hazaiakat, de a Mezei szépen kivédekezte a hátralévő időszakot, így 5–3-ra nyert, teljesen megérdemelten. 

Ezzel eldőlt, hogy a második helyen végzett az MVFC az alapszakaszban.

MSZ

A tények
Férfi Futsal NB I. 22. forduló
MVFC Berettyóújfalu–Veszprém Futsal FC 5–3 (4–0)
Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok. Vezette: Szilágyi Norbert (Takács Ákos, Balla Levente).
MVFC: Sándor M. – Nagy I., Iszák,  Takács Z., Rafinha. Csere: Mezei D. (k), Mező,  Dúró, Korcsmáros B., Erdei Sz.,  Erdei K., Mgyar, Gál I., Tifán N.  Vezetőedző: Trencsényi János.
Veszprém: Spandler - Fridrich, Dorogi, Gavrilovic, Kiss. Csere: Soós, Tatai, Molnár, Boromisza, Ábrahám, Bencsik, Fellembek. Vezetőedző: Fehér Zsolt.
Gól: 1–0 Iszák (2.), 2–0 Rafinha (16.), 3–0 Rafinha (18.), 4–0 Iszák (20.), 5–0 Erdei Sz. (25.), 5–1 Tatai (29.), 5–2 (Rafinha, 36. - öngól), 5–3 (Kiss (36.)
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában