Kosárlabda

2023.02.10. 12:45

Győzni szeretnének az oroszlányi katlanban a DEAC kosarasai

Garamvölgyi Ákos épp egykori csapata ellen tér vissza a pályára.

Garamvölgyi Ákos korábbi csapata, az Oroszlány ellen tér vissza sérülése után

Forrás: Napló-archív

A rájátszásért folytatott küzdelem szempontjából kulcsfontosságú idegenbeli összecsapás vár a DEAC kosárlabdacsapatára az NB I. A 20. fordulójában, hiszen a közvetlen rivális MVM-OSE Lions vendége lesz Andjelko Mandics együttese szombaton 18 órától. Mint ismert, január közepén döntött úgy a DEAC kosárlabda szakosztályának vezetése, hogy felmenti a munkavégzés alól David Dedek vezetőedzőt. Helyére az a Mandics ugrott be a szezon végéig, aki addig az NB I. B Piros csoportjában szereplő DEAC U23-as gárdáját trenírozta. Mandics irányításával megtáltosodott a DEAC, mely sorozatban három győzelmet aratott.

A decemberben térdműtéten átesett Garamvölgyi Ákos két hónap rehabilitáció után térhet vissza a pályára, így Ságodi Róbertet leszámítva teljes kerettel állhat majd fel a Debreceni Egyetem alakulata. A debreceni születésű erőcsatár amellett, hogy hosszú idő után újra tétmérkőzésen szerepelhet, először tér vissza Oroszlányba, ahol korábban három szezont is eltöltött – számolt be róla a klub honlapja.

Képesek megőrülni

Garamvölgyi Ákos a találkozó előtt a deac.hu-nak nyilatkozva elmondta, jó érzésekkel tér vissza a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokba. – A műtétem után egyből elkezdtem a rehabilitációt. Hosszú volt az elmúlt két hónap, nehezen éltem meg, hogy csak a lelátóról nézhettem a meccseinket. Várom, hogy visszatérjek, pláne mert Oroszlányban játszunk szombaton. Három évet töltöttem el az MVM-OSE Lions együttesénél, csak jókat tudok mondani arról az időszakról, kíváncsian várom, milyen lesz visszatérni oda játszani. Az előző összecsapásunk nem úgy sikerült ellenük, ahogy szerettük volna, szeretnénk visszavágni. Jó formában vagyunk, folytatnánk a megkezdett utat, két kemény derbi vár ránk öt nap alatt, mindent meg fogunk tenni a siker érdekében. 

Kontrollálnunk kell majd az oroszlányiak mezőnysorát, mert a szó jó értelmében képesek megőrülni, rengeteg hárompontossal és gyors indítással dolgoznak, ezeknek a számát kell a lehető legalacsonyabb szinten tartanunk ahhoz, hogy győzni tudjunk.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában