NB III. Keleti csoport

2023.02.18. 16:21

Az építkezés ideje van a DEAC-nál

A fiatalokat és az újonnan érkezőket is szeretné a csapatba illeszteni Sándor Tamás.

Sándor Tamás | Fotó: Napló-archív

A DEAC labdarúgócsapata most vasárnap kezdi meg 2023-as szereplését az NB III. Keleti csoportjában. Az első tavaszi forduló már lezajlott a bajnokságban, azonban az egyetemi gárda DVSC II. elleni városi rangadója elmaradt a Dóczy utcai pálya állapota miatt.

Sándor Tamás tanítványai a Vasas második együttesét fogadják majd a már említett DEAC-pályán. A találkozó előtt a vezetőedző beszélt a HAON-nak a téli felkészülésükről és a keret állapotáról. – Sajnos több olyan játékosunk van, aki még mindig sérüléssel bajlódik. Bereczki Dániel valószínűleg tavasszal sem lesz elérhető, Szabó Levente úgy másfél hónap múlva csatlakozhat a csapathoz. Oliver Tochukwunak a vállát kellett műteni, Korhut Mihály pedig a vádlijával vár operációra – árulta el a tréner.

A télen négy futballista érkezett a DEAC-ba: a Debreceni Egyetem egyik amerikai hallgatója, Arjun Wente csatlakozott a gárdához, Molnár Szabolcs Balkányból, Ujvárosi Máté Létavértesről, Batta Gergő pedig a Nyíregyháza második csapatától tette át a székhelyét a cívisvárosba.

Utóbbinak azonban ebben az idényben már a harmadik csapata a DEAC, ezért az idei kiírásban nem léphet pályára. A téli átigazolási időszakban nem hagyta el egy labdarúgó sem a gárdát, azonban Sándor Tamás megemlítette, hogy néhány fiatal tehetség felkerült az első csapathoz, közülük többen is jó benyomást tettek a szakmai stábra az edzőmeccsek és a tréningek során. A szakember elmondta, hogy kirajzolódott a felkészülés során, hogy mit szeretnének játszani az együttessel a tavasz során. Mint megtudtuk, más rendszerben lesznek a pályára küldve a játékosok, az őszihez képest. 

A vezetőedző elárulta, hogy az időjárás nem kedvezett az edzéseiknek. – A hétvégén az első meccsünk füves pályán vár ránk, amit mi még eddig csak távolról láttunk. Sajnos nem voltak olyan körülmények, hogy füvön gyakorolhassunk. Az ellenfelünk ebből a szempontból előnyben van, de nekünk volt még plusz egy hetünk a téli szünetből, ami pedig a mi javunkat szolgálta – fogalmazott.
Sándor Tamás attól tart, hogy fagyott vagy meglehetősen felázott talajú gyep várja majd őket vasárnap. –

A hétvégi időjárásától függ, hogy milyen lesz a pálya. Arra számítok, hogy futballra nem lesz alkalmas, de bajnoki mérkőzés megrendezésére igen

– mondta a szakember arra utalva, hogy a két tényező nincs mindig fedésben egymással.

A szakember elmondta, hogy nem tűztek konkrét helyezést vagy pontszámot maguk elé, amit el kellene érniük. – Természetesen igyekszünk minél előrébb végezni a tabellán, de az új érkezőket és a fiatalokat szeretnénk beépíteni a csapatba. Ilyenkor azonban benne van a pakliban, hogy nem lesz annyira kiegyensúlyozott a mutatott játék és ezáltal lentebb csúszhatunk a táblázaton. Főleg úgy, hogy a dobogós és a 9-10. helyen álló együtteseket nagyon kevés pont választja el egymástól – hangsúlyozta.

Sándor Tamásékhoz tehát a Vasas második együttese érkezik majd vasárnap 14 órakor. A vezetőedző úgy véli, hogy egyik félnek sem fekszik majd a rossz minőségű pálya. –

 

Az augusztusi bajnokihoz hasonlóan, lehet, hogy megint csak egy gól fog csak dönteni a találkozó kimeneteléről, de nagyon remélem, hogy a mi javunkra majd

– fogalmazott a szakember. 

Bakos Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában