Röplabda

2023.01.13. 14:12

Ország-világ előtt bizonyíthatnak

Bagics Balázs abban bízik, hogy a Debreceni Egyetem alakulatára motiválóan hat a tévéközvetítés.

Bagics Balázs bizakodó

Forrás: DEAC-archív

A DEAC a kazincbarcikai kupabúcsút követően szombaton 20 órától Kaposváron vigasztalódhat. A bajnokit a somogyiak a második, míg Fodor Antal tanítványai a negyedik pozícióból várhatják. Hazai környezetben nem bírt a DEAC a kaposváriakkal (0:3), bár a novemberi ütközeten nem a legjobb összetételben léphettek pályára, ugyanis Willian kisebb sérülése miatt csak liberóként vállalta a játékot. A szombati rangadó egyébként bizonyos értelemben történelminek is nevezhető, mivel az M4 Sport+ élőben közvetíti, ez pedig először fordul elő a debreceni röplabdacsapattal – írja honlapján a DEAC. 

– Nem titok, nyerni szeretnénk, bár ez nem ígérkezik könnyű feladatnak. Amennyiben egységesen és felszabadultan fogunk játszani, reális esélyünk lehet a sikerre – szögezte le Bagics Balázs. – Egy győzelemmel stabilizálhatnánk a helyünket az élmezőnyben, de azt elmondhatom, hogy nem szoktunk számolgatni, mindig csak a következő feladatra összpontosítunk. Az utóbbi időben történtek változások az ellenfelünknél, például leigazolta a magyar válogatott Baróti Árpádot. A hírek szerint Árpinak még vissza kell nyernie a formáját, ettől függetlenül a külföldön szerzett rutinja sokat érhet a kaposváriaknak. 

A csarnokuknak elég alacsony a belmagassága, de ezzel és más külső körülménnyel sem szeretnénk sokat foglalkozni.

 Az, hogy az M4 Sport+ műsorára tűzi a találkozót örömteli, bízom benne, hogy nem stresszelünk majd ettől, hanem inkább motiválóan hat ránk – hangsúlyozta a cívisvárosiak csapatkapitánya. 

Búcsú a kupától 

Szerdán egy álommal szegényebbek lett a DEAC, mivel a Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóján 3:1-re kikaptak a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban, így kettős vereséggel búcsúztak. – A meccs után főleg ürességet éreztem. 

Megbeszéltük a fiúkkal, hogy aznap még búslakodhatunk, de másnap muszáj lezárni a történteket.

 A harmadik játszma döntő volt, hiába jutottunk több szettlabdához, nem tudtunk élni az esélyeinkkel. Ha ezt a játékrészt behúzzuk, lehet másképp alakul a folytatás, de erről már kár elmélkedni. A bajnokságban kívánunk javítani, a legjobb négy közé jutás lebeg a szemünk előtt, jó lenne, ha összejönne az éremszerzés ebben az idényben – zárta mondandóját Bagics Balázs a deac.hu-nak adott nyilatkozatában. 

Extraliga 13. forduló

Fino Kaposvár-DEAC

2023. 01. 14. (szombat) 20 óra, Kaposvár Aréna

Tv: M4 Sport+

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában