Futsal

2023.01.18. 10:55

Badarság lenne lebecsülni a riválisokat

A DEAC futsalcsapatának centere, Szabó Ábel nem számít olyan sima meccsre az MFA ellen, mint amilyen az őszi volt.

Szabó Ábel (feketében) és társai győzni szeretnének

Forrás: Napló-archív

Fotó: Czinege Melinda

Nagyjából egy hónap kihagyás után csütörtökön folytatódnak a férfi élvonalbeli futsalbajnokság küzdelmei: az MVFC-Berettyóújfalu csapata 18.30-tól hazai pályán, a Pálfy István Rendezvénycsarnokban fogadja az ELTE-BEAC gárdáját; a DEAC este fél kilenctől a Magyar Futsal Akadémia együttese ellen, idegenben lép pályára. 
Bár bajnokit még nem játszottak idén a gárdák, Magyar Kupa-mérkőzésen már megmérettettek, és mindenki továbbjutott a harmadik körbe; az Újfalu 11–3-ra verte a Nyírség FC-t, a debreceniek játék nélkül jutottak túl a Mádi FC-n. Az ELTE 6–1-es sikerével lépett tovább a Balassagyarmattal szemben, míg a MFA 10–3-ra múlta felül a Hidegkúti SC-t.

A három pontért mennek

A Mezei-Vill 36 ponttal a tabella negyedik helyéről várja a folytatást.

 Trencsényi János tanítványai a sereghajtó ELTE ellen október közepén már meccseltek, akkor magabiztos, 6–0-s sikert arattak Szabó Péterék. A pestiek nem büszkélkedhetnek túl jó mutatókkal, eddig négy egységet sikerült összekaparniuk, a Rubeolával előbb ikszeltek (3–3), majd 8–0-ra ütötték ki őket, a többi összecsapásukat elveszítették. 

Az Elek Gergő vezette Debrecen eddig 32 pontot szedett össze, mely pillanatnyilag a hatodik pozícióra elég.

 A cívisvárosiak októberben 7–2-re diadalmaskodtak az újonc fővárosiak ellen. „Az őszi mérkőzés nekem azért is emlékezetes, mert akkor tértem vissza a sérülésemből. Ezúttal nem számítok ilyen sima győzelemre, mivel ellenfelünk már felvette az NB I. ritmusát, ettől függetlenül haza akarjuk hozni a három pontot. 

Nagy hibát követnénk el, ha lebecsülnénk az MFA-t, de szerencsére ez a mentalitás nem jellemző ránk.

 A műtét után lábadozó Berecz Rafaelt leszámítva úgy fest, teljes kerettel állhatunk ki, bár többen kisebb sérüléssel bajlódnak, nekem a bokám nincs tökéletes állapotban. Kisebb szünetet követően január ötödikén edzettünk újra, az első tréningeken még kicsit akadozott a gépezet, de azóta már felvettük a ritmust. Sajnos a tavalyi esztendőt csúfosan zártuk, mivel Kecskeméten egy már-már megnyert meccset 6–4-re elbuktunk, az a cél, hogy ezt az évet jobban kezdjük” – nyilatkozta a DEAC honlapjának a csapat fiatal centere, Szabó Ábel. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában