Market-STB Kupa

2022.12.30. 12:25

Teremfoci a Hódosban: jövőre ugyanitt, ugyanekkor?

Véget ért a debreceni Market-STB Kupa, amelyet a Szilasi és Barátai csapata nyert meg.

Forrás: Kiss Annamarie

Sok-sok szurkoló és futballszerető embernek okozott nosztalgikus pillanatokat a Debrecenben rendezett téli teremfoci-bajnokság. A kilátogatók már az első napokban megfigyelhették, hogy akadnak a csapatok kereteiben országosan is ismert futballisták. A cívisvárosi szurkolóknak nem kell bemutatni Igor Bogdanovicsot vagy Kerekes Zsombort, de a Hódosban az egykori Loki-csatár, Farkas Balázs is játszott. Az egyik szervező, Kiss László a HAON-nak elmondta, elégedettek a torna lebonyolításával, és örülnek, hogy Debrecen adott otthont a kezdeményezésüknek. – 

Mindenféleképpen pozitívan értékelem a bajnokságot, külön igaz ez a kijelentés a döntő napjára, hiszen ekkor már a nézők száma is boldogsággal töltött el minket. Csütörtökön megközelítőleg telt ház volt a csarnokban, így véleményem szerint minden klappolt.

 A selejtező miatt van bennem némi hiányérzet, hiszen ezen alkalmakkor maradtak üres székek, mindent egybevetve azonban örülünk és sikeresnek tudjuk be az egész eseményt. Fontosnak tartom emellett azt is, hogy ez nem csupán a mi véleményünk, hiszen sok visszajelzést kaptunk, amelyekben megköszönték, hogy lebonyolítottuk a rendezvényt, ami természetesen nagyon jó érzés volt – mondta a szakember. 

Forrás: Kiss Annamarie

A siker titka 

Előfordul az ilyesfajta rendezvényeken, hogy túl magasak az elvárások a szervezők részéről, és nem érnek el annyi embert, mint amennyit szerettek volna. A debreceni STB Kupával azonban más volt a helyzet, hiszen az utolsó napon már szemmel látható volt, hogy alig-alig találtak az szurkolók szabad székeket a Hódos Imre Sportcsarnokban. Kiss László portálunknak elárulta, hogy mi a siker titka. – Nagyon fontosnak tartom, és ez az élet minden területére igaz, hogy a legapróbb részletekre is oda kell figyelni, hogy a közönség azt kapja, amire vágyik. Valamelyest meg kell feleljünk mind a nézőknek, mind a csapatoknak, hogy minden igényt kielégítő legyen az egész. 

Folyamatosan kommunikáltunk, és úgy vélem sikerült is olyan nyomot hagyni az emberekben, hogy jó szájízzel gondoljanak ránk vissza. Az is fontos tényező, hogy minden egyes együttest egyenlően kezelünk, sosem teszünk kivételt, vagy sohasem kedvezünk egyik csapat javára sem

 – nyilatkozta a szervező, aki hozzátette: olyan játékosok is voltak a csapatokban, mint a Mezőkövesd kiválósága Molnár Gáborvagy Jova Levente, a Vasas kapusa. 

Jövőre is Debrecen? 

Az nem újdonság Debrecenre nézve, hogy az itt élők rajonganak a sportért, s nemcsak akkor igaz ez, ha labdarúgásról van szó. Kiss László elárulta: 2023-ban is szeretnék megrendezni a Market-STB Kupát a cívisvárosban. – Az idén is kiderült, hogy igény van a minőségi kispályás futballra, így természetesen szívesen visszatérnénk egy esztendő múlva a Hódosba. A marketingünket fejlesztenünk kell, hogy lehetőség szerint az összes napon sok néző legyen a csarnokban. Az olyan labdarúgók nevei, akiket sokan a televízióból ismernek, mindig nagy löketet adhat az eseménynek. 

Az üzemeltetővel folyamatosan kommunikáltunk, tőlük is pozitív visszajelzéseket kaptunk, így véleményem szerint minden adott a sikeres folytatáshoz

 – értékelt a szakember, majd elárulta: a kieséses összecsapásokon a büntetőrúgások helyett újításként bevezetett rávezetés kifejezetten tetszett a közönségnek és a csapatoknak egyaránt. 

A tornát a Szilasi és Barátai csapata nyerte meg, ezüstérmes lett a Damasztor-Budapest Bisztró, a bronzérmet pedig a National Iron Team szerezte meg. 

Orosz Krisztofer 

Market-STB Kupán résztvett csapatok: 

Hedge Hair (Debrecen) 

Hungaro-Déli (Budapest)

Market ZRT (Budapest)

Wida Konstrukt (Miskolc)

Hungarotarg (Debrecen) 

Koroknai Autósiskola (Debrecen) 

Polgár VSE (Polgár) 

Szilasi és Barátai (Budapest) 

Damasztor KFT (Budapest) 

Flotal FC (Miskolc) 

Matlag Fruit (Debrecen) 

Sunland Szolárium (Debrecen) 

Csempe Outlet (Debrecen) 

Deaf Old Boys (Salgótarján) 

National Iron Team (Szigetszentmiklós) 

PFF-Szántó (Szolnok) 

Füred-KÖ (Tiszafüred) 

HOPE (Budapest) 

MAD Dogs (Budaörs) 

Team Futsal (Nyíregyháza) 

Jomashop.hu (Debrecen) 

Labonczfa-Zagyva (Karcag) 

Pelles Házak KFT (Debrecen) 

Viktor Security (Túrkeve) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában