Futsal

2022.12.04. 20:18

Gólfesztivállal nyitott a DEAC a Magyar Kupában

A Debreceni Egyetem alakulatának a továbbjutása egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Forrás: deac.hu

A DEAC női futsalosai az NB II.-es Újfehértó otthonában kezdték meg a szereplésüket a Magyar Kupa mostani kiírásában. Quirikó Vivien együttese 2021 és 2022 után idén is szeretné megnyerni a sorozatot, és ehhez megtette az első lépést – írja a deac.hu.

Ahogy arra számítani lehetett, főleg a hazaiak térfelén zajlott a küzdelem. A debreceniek fölénye már a negyedik percben góllá érett, ekkor Fülöp Diána vette be az újfehértóiak kapuját. A rutinos játékos újabb találatára nem kellett sokat várni, ugyanis az ötödik minutumban ismét beköszönt. A fórunkat Krascsenics Csilla növelte, aztán az első félidő derekán Csepregi Gabriella sarkazását nem tudta védeni a szabolcsiak kapusa. Kicsit később Pócsik Lívia szintén feliratkozott a gólszerzők listájára, majd Fülöp Diána fogadhatta újra a csapattársak gratulációját. A szünet előtt Üveges Katalin jelentkezett egy bombával, ezzel 0-7 állt az eredményjelzőn a pihenő alatt.

A térfélcserét követően a sérüléséből visszatérő Horváth Viktória folytatta a gólgyártást. Három minutum leforgása alatt Pócsik, Üveges és Krascsenics is megint megvillant, ennek köszönhetően még jobban kinyílt az olló. A 0-12-es végeredményt a 38. percben Nagy Anikó állította be.

Az egyetemi klub fölényes diadallal jutott a legjobb nyolc közé. A DEAC mellett a negyeddöntő sorsolását a DVTK, a TFSE, a Salgótarján, a Gyulai Amazonok, a Tolna, a Csepel, illetve a Budaörs várhatja.

A tények

Női futsal Magyar Kupa, 2. forduló

Újfehértói Sportklub-DEAC 0-12 (0-7)

Szegedi Károly Sport-és Szabadidőközpont, vezette: Somogyi-Kiss Petra, asszisztensek: Rácz Tamás, Nagy Sándor.

Gólszerzők: Fülöp (4., 5., 13.), Krascsenics (7., 26.), Csepregi (10.), Pócsik (10., 25.), Üveges (20., 28.), Horváth (24.), Nagy A. (38.).

A DEAC összeállítása: Torma – Tóth N., Fülöp, Nagy A., Krascsenics. Cserék: Kopjári, Csepregi, Pócsik, Üveges, Gajzágó, Horváth V., Czégény. Vezetőedző: Quirikó Vivien.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában