Várakozáson felüli volt!

2022.11.11. 10:19

Női kézi Eb: több debreceni találatot is benyeltek a dánok

Dánia ellen hat Loki-játékos volt a keretben, közülük öt lépett pályára. A remekül harcoló magyar válogatott nagyon közel volt a vb-bronzérmes elleni bravúrhoz.

Forrás: MKSZ / Kovács Anikó

Ahogy arról beszámoltunk, a magyar női kézilabda-válogatott 29-27-re kikapott Dániától az Európa-bajnokság középdöntőjének első játéknapján, csütörtökön Ljubljanában. Két dolgot tudhattunk biztosan a mérkőzés előtt. Egyrészt, hogy nem a mieink az esélyesek, másrészt a találkozó vezetésére delegált portugál hölgyek – a Sa-testvérek – képességeit meghaladja egy Eb-meccs levezetése. Előbbi ellen akarással, jó játékkal, lehet tenni, az utóbbit kénytelen minden érdekelt elfogadni. S ez még akkor is igaz, ha Vania és Marta első 15 percben elkövetett kapitális hibáinak nagyobb része a mieinket segítette. Mert összességében nem túl jó úgy játszani egy Európa-bajnokság középdöntőjében, hogy hol a kosárlabda, hol a rögbi, ritkán pedig a kézilabda szabályait alkalmazzák – olvasható a DVSC Schaeffler hivatalos oldalán. 

Okosan, taktikusan kezdtek a mieink, s az első félidőben végig tartották a lépést az északiakkal. Sőt, a magyar válogatott vezetett a legelején Klujber Katrin góljával 1–0-ra, majd legközelebb a 14. percben Hornyák Dóra egészpályás találatával 8–7-re. Vámos Petra agilisan kézilabdázott az első félidőben, három gólt lőtt, szünetben kettővel jártak előrébb a dánok.

Szünet után csodálatosan küzdöttek, jól kézilabdáztak a magyar lányok. Előbb ledolgozták a kétgólos hátrányt, majd a második félidőben remeklő Márton Gréta góljával a 45. percben már náluk volt az előny (21–20). Nem sokkal később Füzi-Tóvizi Petra találata után már kettővel jártak előrébb. A hajrában azonban hibákat követtek el, és született néhány érthetetlen ítélet, ami végül a magyar női kézilabda-válogatott vereségét eredményezte. Így végül nem a vereség, hanem az elszalasztott lehetőség okozott bosszúságot.

A tények

Dánia – Magyarország 29–27 (14–12)

Ljubljana, 1200 néző. V: Vania Sa, Marta Sa (portugálok)

Magyarország: Szikora – Győri-Lukács 3, Klujber ((2), Vámos P. 4, Füzi-Tóviz 2i, Kuczora 2 (2), Márton G. 6. Csere: Janurik (kapus), Hornyák D. 1, Bordás, Debreczeni-Klivinyi 1, Kácsor 1, Korsós D. 

Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában