Labdarúgás

2022.11.18. 10:00

Feszült hangulatú meccs lesz a Monostorpályi-Hajdúnánás

Daróczi Péter, a nánásiak edzője joggal büszke csapata eddigi őszi teljesítményére.

Forrás: Molnár Péter

Monostorpályiban rendezik a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának rangadóját, ahol a tabella negyedik Monostor fogadja a második Hajdúnánást. A monostoriak hazai pályán veretlenek, ráadásul az elmúlt hat bajnokijukon nem találtak legyőzőre. A Nánás is pazar szériában van, hiszen nyolc meccse nem hajtott fejet senki előtt, és az idegenbeli teljesítményére is büszke lehet Daróczi Péter alakulata, csak a DEAC tudta legyőzni. 

– Maximálisan elégedett vagyok a csapat eddigi teljesítményével – válaszolta a Haon érdeklődésére a nánásiak szakvezetője. – Ehhez nagyban hozzájárul az is, hogy keret nem nagyon változott, de nálunk ritkaság, hogy egyik évről a másikra új csapatot kelljen építeni. A bajnokság elején elkezdtük a szokásos ikszeinket gyűjtögetni, aztán jött egy fordulópont az addig veretlen DASE ellen, akiket már a felújított centerpályán tudtunk fogadni. Akkor is bebizonyosodott, hogy a mi játékunknak fekszik a nagyobb terület, és a jó pálya – elevenítette fel.

A szakember elmondása alapján az egyetemisták fölött aratott győzelem után játékosai elkezdtek hinni abban, hogy nem rosszak, és attól kezdve sok meccsen remek teljesítményt nyújtott a gárda. Hozzátette, együttese szervezett, egységes, amely nagyon jó a csapatmorállal bír, és az edzéslátogatás is kimagaslónak számít a megyei bajnokságban. Azt sem hallgatta el, ami nekik tavaly kifelé pattant, az idén ősszel befelé, ez, és az előbb felsoroltak összességének köszönhető a jó szereplés.

Portálunk a hétvégi mérkőzéssel kapcsolatban is megkérdezte az edzőt. Daróczi Péter elmondta, mindig remek és parázs meccseket játszik egymással a két alakulat, szerinte ezúttal sem lesz másképp.

– Feszült hangulatú összecsapás lesz! Két hasonló stílust képviselő csapatról van szó, mi abból indulunk ki, hogy idegenben jó az iksz. Ismerjük őket, ők is ismernek bennünket, így túl sok újat nemigen fogunk tudni mutatni egymásnak. Én mindig úgy kalkulálok, a szervezettségünk, fegyelmezettségünk adott, ehhez jön, hogy vannak egyénileg kiváló labdarúgóink, akik mérkőzéseket dönthetnek el. Nehéz dolgunk lesz, mert ugyanez jellemző az általam a bajnokság fő esélyesének tartott Monostorpályira is. A helyi szurkolók elég heves vérmérsékletűek, kulcskérdés lesz, hogy mennyire fogunk megijedni, de én azon leszek, hogy a nézők arra a kilencven percre inkább velem foglalkozzanak, és a játékosokat hagyják békén – mosolyodott el Daróczi Péter.

A Monostorpályi-Hajdúnánás mérkőzést szombaton 13 órától rendezik a Vágó András Sporttelepen.

MSZ

Daróczi Péter tippjei:
Bestrong SC-Létavértes 3-1
DEAC–DSC–SI 3-0
Püspökladány-DASE 1-2
Hajdúsámson–Balmazújváros 2-1
Kaba-Józsa 2-0
Monostorpályi-Hajdúnánás 1-2
BUSE-HTE 3-0
Nyíradony-Sárrétudvari 0-1

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában