Következik a Brassó

2022.10.09. 11:26

Sokat kivettek az emberhátrányok a debreceniekből

Két napja van rá a DEAC-nak, hogy összeszedje magát a brassóiak elleni meccsig.

Forrás: Kiss Annamarie

Eddig egy-egy győzelem és vereség a Debreceni Egyetem férfi jégkorongcsapatának mérlege az erdélyi túráján. György József együttese pénteken nem kis meglepetést okozva 5–2-re megverte a Gyergyót. Lehet ez vett ki sokat a játékosokból, mert szombaton már nem tudták megismételni a bravúros teljesítményt, így végül a Csíkszereda 5–3-ra felülmúlta a hajdúságiakat.

György József vezetőedző higgadtan értékelte az eddigi két találkozót: – Egy eléggé mély gödörből érkeztünk a pénteki találkozóra, a Gyergyó pedig egy jó sorozatból jött – hangsúlyozta a szakember. –  Azt kértem a srácoktól, hogy fokozottan figyeljünk a jó kezdésre, mivel az utóbbi időben nagyon rosszul álltunk bele a mérkőzésekbe.

Az emberhátrányos védekezésünk javítása volt a másik célunk, ami szerencsére szintén megvalósult.

Tudtuk, hogy a második harmadtól a Gyergyó begyújtja a rakétáit, amit szó szerint túl kellett élni. A harmadik harmadban – ahogy arra számítottunk – ránk jött az ellenfél, de vissza tudtuk állítani a háromgólos különbséget, ami végül győzelmet ért. Jól kezdtünk a Szereda otthonában, megvoltak a helyzeteink, kaptunk két emberelőnyt is. Sajnos a biztató percek után elkezdődött egy kölcsönös kapkodás, amikor mindkét fél a másik hibájából akart megélni. Ebből a szakaszból a hazaiak jöttek ki jobban, bár ez nem mutatkozott meg azonnal az eredményben.

A középső etap előtt próbáltam megnyugtatni a srácokat, rávenni őket, hogy rendszerben hokizzanak.

Az eleje rendben volt, két gólt szereztünk egy perc alatt. Ezután viszont nagyon keveset tudtunk 5 az 5 ellen játszani, és a rengeteg emberhátrány sokat kivett a csapatból. Bár a csíkiaknak több lehetősége volt, sikerült 3–3-as állással zárni a szakaszt. A harmadik harmadban a 48. perc táján előnybe került az ellenfél, nekünk is volt egy emberfórunk, de már annyira fáradtak voltunk, hogy képtelenek voltunk egy épkézláb támadást vezetni. Küzdöttünk, de túl gyakran hoztunk felelőtlen döntéseket, amelyek így együtt megpecsételték a sorsunkat – összegzett György József.

A DEAC hétfőn 17.30-tól a Brassó otthonában zárja az erdélyi túrát.

MSZ, HBN

A tények

Erste Liga alapszakasz, EL 27

Gyergyói Hoki Klub – DEAC 2–5 (1–4, 1–0, 0–1)

Gyergyószentmiklós, 1200 néző. Vezették: Kicha Andrii, Peretiatko Anton (ukránok)

Gólszserzők: Janolonen (10., 28.), illetve Novotny (5.), Molnár (10.), Bukor (12.), Dalecky (16.), Izacky (53.)

Kapura lövések: 37, illetve 22

Kiállítások: 6, illetve 16 perc

A tények

Erste Liga alapszakasz, EL 30

SC Csíkszereda – DEAC 5–3 (0–0, 3–3, 2-0)

Csíkszereda, 1250 néző. Vezették: Mihai Paul, Radu Gabriel (románok)

Gólszerzők: Farkas (27.), Szkacskov (28.), Reisz (30.), Péter (49.), Becze (60.), illetve Molnár D. (22.), Vokla (23.), Zalamay (32.)

Kapura lövések: 45, illetve 25

Kiállítások: 8, illetve 18 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában