Jégkorong

2022.10.07. 20:46

Ez ám a meglepetés: győzött a DEAC a Gyergyó otthonában!

A debreceniek az első harmadban eldöntötték a gyergyószentmiklósi mérkőzésüket, aminek köszönhetően megszerezték szezonbeli első rendes játékidős sikerüket.

Forrás: Kiss Annamarie

A mérkőzésen ukrán játékvezetők és vonalbírók működtek közre, a hazai kapuban Rinne, a vendégek vasai között Hetényi szerepel – számolt be a jegkorongblog.hu oldal. A csapatok aktívan kezdték a találkozót, mindkét hálóőrnek akadt dolga az első percekben, aztán idővel a gyergyószentmiklósiak kerültek fölénybe. A több hazai támadás ellenére a DEAC szerezte meg a vezetést: Novotny korongot szerzett a védekező kék vonalnál, megindult a gyergyói kapu felé, aztán nagy gólt lőtt (0-1). A GYHK próbált egyenlíteni, Hetényi rendre védett, valamint a vendégeknek voltak veszélyes ellentámadásaik. Az első emberelőny a nyitó harmad közepén jött el, a gyergyószentmiklósiak próbálkozhattak öt a négy ellen. A fór két gólt hozott: Molnár korongot szerzett, Révész megindult, visszapasszolta társának, aki emberhátrányos gólt lőtt (0-2); aztán Jalonen kapura tett korongjába Sárpátki talán beleért, mindenesetre szépített a GYHK (1-2). 

Nem örülhettek sokáig a piros-fehérek, másfél percre rá egy gyors akció végén Bukor visszaállította a kétgólos különbséget (1-3).

A DEAC a második hátrányát kivédekezte, a kiegészülés után pedig egy kontratámadás végén megint szétcincálták a gyergyói védelmet, az akciót Dalecky zárta sikerrel (1-4).

Szilassy Zoltán nem cserélt kapust a második harmadra, továbbra is az a Rinne állt a kapuban, aki az első húsz percben kilenc lövésből csak ötöt védett. A finn hálóőr meghálálta a bizalmat, a folytatásban jól teljesített, akárcsak a csapata. A GYHK a harmadik emberelőnyével is élt, megint Jalonen lőtt, a korong talán irányt váltott (2-4). A meccs közepén eljött az első DEAC-fór, ami kimaradt. Pár perccel később megint öt a négy ellen támadhattak a gyergyóiak, ám az a lehetőségük egy kiállítás miatt idővel emberhátrányba fordult. A játékrész végén megint fórban próbálkozhatott zárkózni a GYHK, hiába.

A harmadik húsz percre is agilisen érkeztek ki a gyergyóiak, ám Hetényi vezérletével jól védekeztek a debreceniek. A harmad első büntetése vérző seb miatt dupla GYHK-emberelőny volt, de létszámfölényben sem tudtak közelebb zárkózni Bodóék. A kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, az 53. percben Izacky sikerrel zárta a debreceni támadást (2-5). A végjátékban még egyszer próbálkozhatott öt a négy ellen a GYHK, aztán a végén a kapust is lehozta Szilassy, ám egy hazai büntetés miatt DEAC-fórral ért véget a mérkőzés.

A DEAC 5-2-re nyert, szombaton a Sportklub otthonában folytatja erdélyi túráját, míg a GYHK a Dunaújvárosi Acélbikák ellen javíthat. 

HBN

Erste Liga - alapszakasz, EL 27

GYERGYÓI HOKI KLUB–DEAC 2–5 (1–4, 1–0, 0–1)

Gyergyószentmiklós, 1200 néző. Vezették: Kicha Andrii, Peretiatko Anton (ukránok)

Gólszserzők: Janolonen (10., 28.), illetve Novotny (5.), Molnár (10.), Bukor (12.), Dalecky (16.), Izacky (53.)

Kapura lövések: 37, illetve 22

Kiállítások: 6, illetve 16 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában